Lucian Harșovschi anunță că de la începutul lunii noiembrie se vor ridica mașinile parcate neregulamentar: Nu se mai poate așa! Acolo unde va fi nesimțire maximă vom ridica acele mașini


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul în exercițiu al Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că de la începutul lunii noiembrie se va aplica regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

El a explicat că municipalitatea a achiziționat o autospecială pentru efectuarea operațiunilor de ridicare și depozitare a mașinilor parcate neregulamentar și că a fost trimis la specializare un angajat care se va ocupa de această operațiune.

„În două-trei săptămâni vom avea omul specializat pe autospeciala pentru ridicat mașini”, a spus Harșovschi.

El a spus că prin astfel de măsuri se va încerca disciplinarea șoferilor.

„Acolo unde va fi nesimțire maximă vom ridica acele mașini. Am spus clar: nu se mai poate așa. Reguli sunt, semne de circulație sunt, dar să lași o mașină în colțul intersecției, în fața unor lucrări edilitare și să pleci. Ieri marcam niște stații de taxi și și-a lăsat unul taxiul și nu-l găseam. Va trebui să aplicăm legislația și să ridicăm mașina”, a spus Harșovschi.

El a menționat că și acum se aplică amenzi pentru parcare neregulamentară, dar că nu sunt suficient de bine mediatizate.

Viceprimarul s-a întrebat de ce sucevenii sunt atenți să nu încalce reguli de circulație sau să nu arunce gunoaie aiure când sunt în afara țării, dar nu și la ei în oraș.

„De ce ești mai responsabil după ce ai trecut granița în altă țară și nu și acasă?”, s-a întrebat Harșovschi. El a spus că prin măsurile ce vor fi aplicate se va acționa și pentru păstrarea curățeniei și respectarea regulilor în oraș.

„De aceea cred că mandatul următor va fi altfel. În parteneriat cu sucevenii vom face foarte multe lucruri”, a spus Lucian Harșovschi.

”Noul” viceprimar PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi la Subiectul Zilei

Lucian Harșovschi, viceprimarul PNL al Sucevei – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 7 octombrie 2020

Consiliul Local Suceava a aprobat în luna iulie Regulamentul de rdicare, transport și depozitare a mașinilor din municipiul Suceava.

 Astfel, se pot ridica existența vehicule staționate de cel puțin 6!uni pe domeniul public sau privat al municipiului Suceava după sesizarea Poliției Locale.

Pentru vehiculele în privința cărora există indicii temeinice că ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, agenții constatatori, vor întocmi procese-verbale de constatare semnate de doi martori, de regulă locatari ai unor imobile situate în vecinătatea terenului pe care se află vehiculul fără stăpân sau abandonat.

Vehiculele pot fi ridicate și când se constată că vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă.

Astfel, se consideră că vehicului staționează neregulamentar:

  • în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară ;
  • în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația “Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
  • pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m;
  • în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
  • în pante și în rampe;
  • în zona de acțiune a indicatorului “Oprirea interzisă”
  • pe poduri, pe și sub pasaje denivelate, precum și pe viaducte;
  • în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 de m;
  • pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de m înainte și după acestea;
  •  
  • în intersecții,  inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde  sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora la o distanță mai mică de 25 de m de colțul intersecției;
  • în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 de m înainte și după acestea;
  • în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin această se stânjenește circulăția a două vehicule venind din sensuri opuse, precum și în dreptul marcajului continuu, in cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
  • în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos;
  • pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni și biciclete semnalizate ca atare;
  • pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări marcate și semnalizate  corespunzător;
  • în locurile unde este interzisă depășirea.


Intră acum și în grupul de