Gheorghe Flutur, mesaj din Rădăuți: „Bucovina trebuie ridicată, nu coborâtă!”. El a făcut un apel pentru unitate și respect față de istorie


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la Rădăuți cu ocazia Zilei Bucovinei, unde a subliniat importanța recunoașterii și cinstirii valorilor istorice și culturale ale regiunii. Într-un discurs emoționant, Flutur a făcut apel la unitate, demnitate și apreciere față de moștenirea Bucovinei.

„Ne aflăm la Rădăuți, inima Bucovinei, lângă acești corifei bucovineni, demni de urmat, cu Iancu Flondor în frunte. Trebuie să ne închinăm la faptele lor și ale altor mari personalități precum Ion Nistor. Vorbesc cu lacrimi în ochi despre Bucovina, un ținut care merită mult mai mult decât i se oferă astăzi,” a declarat Gheorghe Flutur.

În contextul controverselor recente legate de îndepărtarea siglei „Bucovina” de pe Casa Culturii din Suceava, Flutur a mulțumit primarului din Rădăuți pentru păstrarea acestei embleme în oraș.

„Era normal și merita Bucovina și o ședință solemnă a Parlamentului pentru Ziua Bucovinei ca să nu mai spun că mă doare că nu este nicio ședință solemnă a CJ Suceava pe care am ținut-o în fiecare an. Asta cred că este atitudine demnă de bucovinean care trebuie spusă verde-n față pentru că Bucovina merită mult mai mult”, a spus liderul liberal

„Bucovina trebuie ridicată, nu coborâtă. Am luptat mult să o repunem pe hartă și cred că această luptă trebuie continuată. Este un mesaj pe care trebuie să-l ducem și la București,” a subliniat el.

Flutur a evidențiat patrimoniul cultural și istoric al Bucovinei, menționând cele peste 470 de situri și monumente istorice, precum și mănăstirile incluse în patrimoniul UNESCO. El a descris Bucovina drept un „ținut al credinței, al toleranței și al naturii superbe,” arătând că această regiune reprezintă o carte de vizită a României.

În discursul său, liderul PNL Suceava a adus în discuție și situația din nordul Bucovinei, aflat sub presiunea războiului din Ucraina. „Astăzi, jumătate din Bucovina trăiește cu semnalele de alarmă în buncăre. Să ne gândim la frații noștri din Cernăuți, să ne rugăm pentru pace. Este timpul să vorbim mai apăsat despre unitatea românilor,” a spus Flutur.

În final, Gheorghe Flutur a lansat un apel la unitate, declarând că aceasta este esențială pentru recunoaștere și respect.

„Avem nevoie de mai multă unitate. Prea dezbinați suntem, iar pentru a fi respectați și ajutați, cuvântul unitate trebuie să fie pe buzele noastre,” a încheiat președintele PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de