5 motive pentru care trebuie să ai un tensiometru acasă


Intră acum și în grupul de

Datele statistice susțin acțiunile de tip “măsurați tensiunea arterială acasă” pentru că, în România, în 2017, numărul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare era de 364 la 100,000 de locuitori. România se numără printre țările de top din Uniunea Europeană în privința acestei probleme. Este depășită de Lituania (700 de morți la 100,000 de locuitori), Letonia (584), Ungaria (479), Slovacia (465), Cehia și Estonia (388).

Cele mai puține cazuri de morți datorate problemelor cardiovasculare se numără în Franța (77 de cazuri la 100,000 de locuitori), Olanda (90) și Portugalia (98).  În cele ce urmează vom afla care sunt motivele pentru care este indicat să îți cumperi un tensiometru și să îți iei în mod regulat tensiunea arterială chiar la tine acasă!

Tensiunea arterială și motivele pentru care trebuie să deții unul acasă

Statele Uniunii Europene se confruntă cu un nivel ridicat de decese datorate problemelor circulații sanguine (37% dintre cazuri). Mai mult, în țările Europei, procentul ajunge până la 45% dintre cazuri. În anul 2015 se înregistrau 85 de milioane de cazuri de persoane care aveau probleme de natură cardiovasculară (49 de milioane erau în state din Uniunea Europeană). Așa că, indiferent dacă ai sau nu tensiunea arterială mărită, este recomandat să îți cumperi un tensiometru pentru că:

  1. Te avertizează atunci când tensiunea arterială este la valori crescute – în acest fel vei știi că este momentul să iei pastilele recomandate de doctor pentru a scădea tensiunea. Chiar dacă nu ești o persoană cu probleme legate de presiunea arterială pot surveni anumite evenimente (bazate pe stres) care pot declanșa ridicarea valorii tensiunii. Iar monitorizarea acesteia cu ajutorul unui tensiometru îți permite să afli dacă este cazul să soliciți ajutor de specialitate.
  2. Valorile obținute cu ajutorul tensiometrului de acasă poate încadra sau nu beneficiarul într-o anumită grupă de riscuri medicale – pentru că nu este posibilă monitorizarea de către un cadru medical, măsurarea tensiunii arteriale acasă este un indicator important pentru medicul cardiolog în încadrarea unui pacient într-o anumită grupă de riscuri pe baza datelor înregistrate într-o anumită perioadă de timp de către tensiometru.
  3. Te ajută să eviți să devii un pacient cu “false probleme de tensiune arterială” – multe persoane experimentează frica de a merge la doctor, care este un factor de stres ce va duce la creșterea tensiunii arteriale în momentul consultului. Dat fiind faptul că doctorul se va baza doar pe observațiile de moment, furnizarea unor date legate de monitorizarea acasă a tensiunii arteriale îi va indica acestuia faptul că nu este vorba decât despre o reacție de moment a organismului, nicidecum despre o problemă de sănătate.
  4. Îți oferă posibilitatea monitorizării tensiunii arteriale – datele adunate și notate de către beneficiar îi va permite medicului să îi prescrie anumite medicamente sau să ajusteze dozajul pentru medicamentația actuală.
  5. Măsurarea tensiunii arteriale contribuie la creșterea încrederii în sine – înregistrarea unor valori constante ale presiunii sângelui îți va demonstra că totul este sub control și că medicamentația funcționează așa cum trebuie. Drept urmare, încrederea în sine va crește și este cunoscut faptul că o încredere sporită ajută la eliminarea stresului, unul dintre factorii activi în problemele legate de tensiunea sanguină.

Foarte importantă este alegerea tipului corect de tensiometru, așa că verifică pe Recenzii De Top cum poți opta pentru modelul perfect. Monitorizarea tensiunii arteriale te va ajuta să ai parte de o viață mai îndelungată și să te bucuri de o existență normală în fiecare zi!


Intră acum și în grupul de