Te pasionează moda? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru a crea haine de calitate


Intră acum și în grupul de

          Dacă ești un mare iubitor al hainelor și ți-ai dori să ai propria ta linie vestimentară, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere este calitatea hainelor pe care le produci, mai ales atunci când ești la început de drum. Deși îmbrăcămintea cu adevărat calitativă este mai piperată la preț decât produsele pe care le poți găsi de obicei în magazinele mass-market, majoritatea consumatorilor preferă să investească într-o singură piesă vestimentară de calitate superioară, în defavoarea pieselor relativ ieftine, dar inferioare din punct de vedere calitativ.

               Există anumite detalii cheie pe care consumatorul experimentat le are în vedere atunci când alege să achiziționeze un articol vestimentar. Ca designer sau croitor, este esențial să te gândești în primul rând la acesta atunci când proiectezi sau realizezi produsele, pentru a spori încrederea în brandul tău și pentru a putea construi o bază de clienți loială și stabilă.

Iată care sunt cele 4 elemente esențiale care fac diferența și cum le poți folosi pentru a crea haine calitative!

  • Cusăturile

            Deși ar părea poate un detaliu minor, cusăturile sunt cele care decid printre primele calitatea unei haine. Dacă vei citi câteva lucruri despre marile branduri vestimentare ale lumii, vei vedea ca absolut toate pun foarte mare accent pe felul în care este realizată cusătura fiecărui produs în parte.

            Acestea trebuie să fie atât estetice, pentru a nu întrerupe echilibrul general al piesei, cât și practice, pentru a asigura rezistența acesteia în timp. Pentru a te asigura de calitatea cusăturilor hainelor pe care le creezi, investește într-o mașină de cusut profesională și fă-i periodic controale de rutină, căci în felul acesta te poți feri de cusături inconsistente sau alte mici accidente. De asemenea, ai mare grijă la tipul aței pe care o vei folosi: optează pentru ață de cusut din materiale rezidente, precum nylon, poliester sau bumbac.

  • Fermoarele și nasturii

            Cu siguranță ai pățit și tu să îmbraci încântat pentru prima dată o piesă vestimentară, doar pentru a i se strica fermoarul sau a i se deprinde un nasture când încerci să o închei. Nu-i așa că este frustrant? Pentru a evita astfel de nemulțumiri din partea consumatorilor tăi, acordă o atenție deosebită felului în care le coși și optează pentru fermoare rezistente și calitative.

            De asemenea, trebuie să ai întotdeauna în vedere felul în care aceste detalii vor influența aspectul produsului final, căci pot schimba în totalitate estetica acestuia. Este de preferat ca fermoarul să iasă cât mai puțin în evidență, așa că optează pentru un fermoar ascuns sau pentru un sistem de prindere într-o culoare cât mai apropiată de materialul de bază folosit. Din punctul de vedere al nasturilor, evită-i pe cei confecționați din plastic și îndreaptă-te spre materiale dense, precum lemnul sau metalul.

  • Materialele folosite

            Deși materialele sintetice sunt cele mai accesibile ca preț și, totodată, cele mai ușor de găsit pe piața textilelor, este recomandat să le eviți pe cât posibil. Desigur, acestea prezintă și numeroase avantaje, precum întreținerea mai puțin riguroasă și lejeritatea felului în care le poți combina între ele, însă o haină cu adevărat calitativă are în componența sa un procentaj ridicat de fibră naturală.

Altfel spus, alege materiale naturale, precum inul, mătasea, cașmirul sau bumbacul. Dacă nu ești încă familiarizat cu varietatea materialelor disponibile pe piața textilă, citește acest ghid pentru a afla tot ce trebuie să știi despre fiecare material în parte, inclusiv despre modalitatea de întreținere. De asemenea, nu încerca să faci economii prin folosirea unei cantități mai mici de țesătură atunci când realizezi articolele, căci densitatea materialului folosit în procesul de producție este și el un indicator important al calității acestora.

  • Finisajele

Felul în care un articol vestimentar este finisat îi poate spune consumatorului multe despre calitatea acestuia. Asigură-te că finisajele produselor tale sunt curate, neprezentând cute, iregularități sau alte imperfecțiuni. În acest sens, ai grijă deosebită la felul în care se creează terminațiile materialelor atunci când le decupezi sau prelucrezi. Iată o recomandare: inspiră-te din experiențele marilor case de design și ascunde marginile nefinisate ale țesăturii printr-o cusătură franțuzească.

Așadar, asigurarea calității articolelor pe care le creezi este primul și cel mai important pas în construirea unei baze loiale de clienți. Dacă le oferi consumatorilor tăi o calitate superioară și ireproșabilă a produselor și serviciilor, cu siguranță îi vei fideliza și îți vei asigura astfel succesul în industrie! (S.E.O.)

Sursă foto: Shutterstock.com.


Intră acum și în grupul de