3 sfaturi pentru amenajarea locului perfect de joacă în propria curte!


Intră acum și în grupul de

Dacă ești norocosul proprietar al unei căsuțe de vis și te bucuri de o curte unde poți să te relaxezi, să ieși în aer liber și să-ți lași copiii să se joace și să exploreze de unii singuri în siguranță, atunci ar trebui să cunoști câteva trucuri care să te ajute la amenajarea unui loc de joacă perfect pentru cei mici. Mediul din apropierea casei este perfect pentru a face primii pași în viață, devenind independenți, deși se află sub atenta ta supraveghere. Nimic nu poate fi mai frumos decât să-ți vezi copilul crescând și jucându-se în propria curte, lipsit de griji, pășind pe tărâmul fanteziei.

Pentru mai multe detalii despre amenajarea locului perfect de joacă din curtea casei, citește în continuare acest articol!

  • Jucării, tobogane, mijloace sigure de distracție

Înainte de toate, trebuie sa ai în vedere suprafața curții disponibilă amenajării unui teren de joacă. Pentru spațiile mai mici, ar trebui să te limitezi la câteva elemente mari, de care copilul tău să nu se plictisească. Dacă beneficiezi de un spațiu mai mare, poți amenaja chiar și un traseu simplu de aventură, care să pună în mișcare atât corpul, cât și mintea celui mic. Interesează-te care este cel mai bun tobogan, leagăn sau trambulină, cu ajutorul căruia copilul tău să facă și mișcare, menținând un stil de viață activ. Zvăpăiați și plini de energie, copiii sunt înnebuniți după astfel de modalități de distracție. Pregătește-te să le faci față entuziasmului atunci când vor vedea că se pot distra la fel de bine în curtea lor, precum o fac și într-un parc!

  • Eliminarea obiectelor periculoase

În funcție de ce vârstă are copilul tău, ar trebui să știi ce obiecte l-ar putea pune în pericol. Deși par inofensive, ba chiar drăguțe, decorațiunile de grădină, precum piticii, ghivecele cu flori sau roțile de lemn sunt periculoase pentru cei mici, creând posibilitatea de rănire în joacă. De asemenea, mare atenție și la sursele de apă rămase nedescoperite (piscină, fântână, orice ochi de apă) și, în general, la terenul stricat, care l-ar putea face pe cel mic să se împiedice, să cadă și să se lovească. Elimină decorațiunile inutile (borduri, ronduri de flori înalte), care ar putea pune în pericol siguranța celui mic.

  • Scopul educativ

La vârsta copilăriei, creierul uman absoarbe ca un burete informațiile, orice experiență de joacă reprezentând o sursă importantă de învățare. Astfel, când vei plănui amenajarea unui loc de joacă pentru copilul tău, va trebui să iei în considerare și ce are acesta de învățat. Pe lângă aducerea în curte a unui tobogan pentru copii, poți crea labirinturi micuțe din gard viu, pentru a-i testa simțul orientării, poți stabili o zonă cu ateliere creative, poți folosi elemente naturale pentru a-i dezvolta senzorialitatea și așa mai departe. Idei sunt nenumărate! Cel mai important este să te implici în acest proces educativ al copilului tău și să faci din a învăța o adevărată aventură. În ce privește toboganele și nu numai, găsești variante din care să alegi, pe babyneeds.ro.

În concluzie, nimic nu-i mai ușor decât să creezi în propria ta curte spațiul de vis, unde copilul tău să poată să se joace și să descopere cu fascinație frumusețea lumii în care trăiește!(S.E.O.)

Sursa foto: Unsplash.com


Intră acum și în grupul de