De ce este greu să înveți Poker?


Intră acum și în grupul de

După cum se spune, pokerul se învață într-un minut, dar se stăpânește într-o viață întreagă. În timp ce regulile și clasamentul mâinilor sunt ușor de asimilat de către jucătorii noi, cu toții sfârșim prin a avea dificultăți în a stăpâni pokerul. Dar de ce? La urma urmei, ce este atât de dificil în a învăța să joci poker?

Pokerul este cu adevărat un joc de cărți cu multiple fațete. Cea mai populară variantă a sa, Texas Holdem, amestecă informațiile comune ale cărților comune cu jocul privat al cărților de joc. O mare parte din jocul de poker este stăpânirea și utilizarea matematicii în fiecare mână. Nu doar atunci când aveți chef, ci de fiecare dată.

Să trecem în revistă de ce învățarea pokerului este un proces atât de dificil care durează adesea mulți ani. Chiar dacă la poker nu poți juca cu criptomonede, asigură-te că îți respecți bugetul de fiecare dată!

Multiple variante de Poker

După cum spune Dan Harrington în Harrington on Hold’em: „Pokerul arată ca un joc de cărți. Dar nu este chiar așa. Este de fapt un joc care folosește cărți pentru a construi situațiile de pariere.”

Există sute, dacă nu chiar mii de variante de poker – Texas hold ‘em fără limită (NLHE) fiind de departe cea mai populară în prezent.

Ai putea petrece o viață întreagă stăpânind NLHE, dar tot nu te-ai putea aștepta să zdrobești imediat un joc conex, cum ar fi Pot Limit Omaha. Chiar și mici modificări ale regulilor – cum ar fi straddles, ante sau limite de pariere – deschid tot felul de considerații și posibilități strategice.

Dacă doriți să vă testați cu adevărat abilitățile de poker, încercați să jucați un joc mixt, cum ar fi H.O.R.S.E., care alternează între diferite varietăți de poker de la o mână la alta.

Pokerul nu este cel mai bun ”profesor”

În majoritatea lucrurilor din viață, înveți prin practică – și primești feedback imediat care te ajută să te îmbunătățești.

Pokerul nu este așa. Învățarea pokerului este dificilă, deoarece poți fi recompensat pentru un joc groaznic – și poți pierde mulți bani chiar dacă ai jucat exact cum trebuie.

Poți intra bine în joc împotriva unui adversar care joacă prost, doar pentru a fi eliminat de o combinație ciudată de cărți.

Acesta nu-și dă seama că ceea ce a făcut a fost o prostie – iar tu te simți groaznic chiar dacă ai jucat mâna corect!

Este un joc brutal pe termen scurt. Nu uitați că pe termen lung este tot ce contează. Trebuie să înțelegi teoria și să ignori orice variație pe termen scurt. Dacă te concentrezi să joci bine, în cele din urmă vei ieși învingător.

Există perioade și perioade

Indiferent cât de bun ești, toată lumea trece prin perioade în care pare că nu poate câștiga. Poate fi greu să distingi perioadele de scădere cauzate de ghinionul întâmplător de perioadele de scădere cauzate de probleme mari ale jocului tău.

Și se întâmplă și opusul – oamenii merg pe serii în care nu pot greși deloc, păcălindu-i că au ajuns să creadă că stăpânesc pokerul. Nu există nimic mai rău pentru jocul tău decât acest lucru.

Este ușor să-ți spui că pierderile tale sunt din cauza ghinionului, dar câștigurile tale sunt datorate îndemânării! Trebuie să înțelegi jocul suficient de bine pentru a putea judeca obiectiv de ce câștigi sau pierzi. În caz contrar, nu veți învăța niciodată cu adevărat jocul de poker.

Matematica la poker

Să recunoaștem: pentru cei mai mulți dintre noi, matematica este dificilă și plictisitoare. Este și mai greu să o faci din mers, fără un calculator sau un pix și hârtie pentru a rezolva lucrurile. Învățarea pokerului este dificilă pentru că nu poți scăpa de matematică.

Dacă vreți să reușiți la poker, trebuie să vă obișnuiți să folosiți matematica pentru fiecare mână pe care o jucați. Trebuie să fii capabil să o faci în minte și rapid. Cu excepția cazului în care nu ești un fel de calculator uman, singura modalitate de a te obișnui cu acest lucru este prin practică.

Să joci poker după instinct sau intuiție este ușor – și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a pierde. Să joci poker corect din punct de vedere matematic este greu – dar este singura modalitate de a stăpâni jocul.

Nu trebuie să te enervezi

Viața unui jucător de poker este plină de momente în care faci mișcarea corectă din punct de vedere matematic, dar totuși pierzi mâna. De multe ori putem să râdem și să trecem peste. Dar este greu să nu te enerevezi când aveai o mână foarte bună și pierzi la limită.

Controlul emoțiilor este o abilitate crucială pentru un jucător de poker începător – dar este, de asemenea, una dintre cele mai greu de stăpânit abilități. Dacă te lași cuprins de emoții, vei lua decizii proaste – iar pokerul este un joc în care trebuie să iei decizii bune. Adio buget!

Pokerul este un joc brutal, capabil să producă momente incredibil de nedrepte. Creierul uman nu este cu adevărat capabil să facă față nedreptății pe termen scurt din poker. Ești programat să înveți din greșeli, dar pokerul te va pedepsi atunci când nu faci o greșeală și te va recompensa atunci când o faci.

Pierderea calmului nu va schimba ce cărți vin – și cu siguranță nu vă va ajuta jocul. Tot ceea ce va face este să înrăutățească lucrurile.

Pokerul este un joc cu multe suișuri și coborâșuri, iar controlul emoțional este absolut vital. Este valabil în ambele sensuri – păstrați-vă calmul atât atunci când câștigați, cât și atunci când pierdeți.

Concluzie

Este greu să stăpânești pokerul. Nu este pentru cei slabi de inimă sau pentru cei slabi de voință. Pentru a câștiga este nevoie de o combinație de matematică mentală, strategie complexă și rezistență mentală. Majoritatea oamenilor nu au ceea ce le trebuie. Dar pentru cei care sunt în stare să facă față provocării, acesta este cel mai tare joc de pe pământ. (R.B.)


Intră acum și în grupul de