BAL MASCAT, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Bal mascat HumorNici nu se uscase bine cerneala de pe peniţele profesorilor care au corectat simulările la probele de bacalaureat la care, între noi fie zis, notele nu au fost prea strălucite, că ne-am gândit să mai luăm o pauză de la atâta învăţătură, să ne bucurăm de venirea primăverii, măcar în calendar, şi să petrecem. Aşadar, vineri, 1 martie, 2013, a avut loc, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a V-a ediţie a Balului Mascat, destinat exclusiv claselor de liceu cu profil tehnologic.

Şi pentru că românul e mai deştept decât japonezul, mai talentat decât americanul, mai iubăreţ decât italianul şi mai fin decât francezul, balul a fost şi de această dată o reuşită totală. Miresele s-au înghesuit ca fetele mari la măritiş, vampirii au fost şi ei prezenţi, nimic nefiind mai în vogă zilele astea decât vampirii; moartea a dat şi ea târcoale cu coasa, noroc cu ceva poliţişti şi pistolari ai vestului sălbatic. Viitorul, prezentul dar mai ales trecutul n-au reprezentat niciun mister pentru pirandele care au umplut sala. Nu au lipsit nici figurile celebre din showbizul autohton. O descătuşare de forţe demnă poate de un carnaval celebru ca acela din Veneţia, o seară reuşită, cu concursuri diverse, de costume, de dans cu portocala, de limbo dans, cu muzică şi mai ales cu distracţie.

Bal mascat HumorOrganizatorii balului, profesoarele Oana Baciu, Ştefania Cecilia Miron Popescu şi Maria  Vrînceanu, împreună cu DJ Sorin Maidan, s-au întrecut pe ei înşişi în crearea unei atmosfere care să binedispună şi să antreneze energiile latente ale elevilor. Orice urmă de conflict, orice asperitate inerentă în relaţia profesor-elev, au dispărut. E nevoie până la urmă şi de astfel de momente, aşa încât nici atât de mult hulitul dans al pinguinului, nici mai recentul şi nu mai puţin criticatul gangnam dans nu mai par atât de idioate.

Balul Mascat de la Colegiul „Alexandru cel Bun” a devenit deja o tradiţie şi este aşteptat în fiecare an de elevii de la specializările din cadrul profilului tehnologic pentru tot ceea ce acesta le oferă. Este vorba despre posibilitatea de a-şi folosi creativitatea şi imaginaţia, despre competiţie, despre implicare şi distracţie.

Prof. Luminiţa Brînduşa Cîmpan şi prof. Ştefania Cecilia Miron Popescu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

 

 


Intră acum și în grupul de