După un prim boicot, Ministerul Educaţiei continuă concursul de ocupare a posturilor în inspectoratele şcolare, cu adjuncţii


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei anunţă că în perioada 25 martie – 5 aprilie 2015, candidaţii pot depune dosarele de înscriere pentru posturile de inspector şcolar general adjunct şi director la casele corpului didactic, la sediul inspectoratelor şcolare. Dosarul de înscriere trebuie să conţină, pe lângă cererea de înscriere, curriculum vitae redactat după modelul comun european, adeverinţă conform căreia candidatul nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, certificat medical şi certificatul de acordare a gradului didactic I în învăţământ sau a diplomei de doctor.

Concursurile de ocupare a funcţiilor de inspectori generali şcolari în fiecare judeţ au fost boicotate de majoritatea candidaţilor care s-au retras din concurs pe ultima sută de metri. În ultimii şapte ani, şefii inspectoratelor au fost numiţi prin delegaţie, fără a susţine vreun concurs.

conferinta ISJ

Boicot la concursul pentru postul de inspector şcolar general

După şapte ani de întrerupere a concursurilor pentru funcţiile de inspectori generali şcolari, timp în care responsabilii sistemului de educaţie din judeţe au fost numiţi în post cu delegaţie, cu semnătura miniştrilor care s-au perindat în această perioadă, anul acesta Ministerul Educaţiei a decis să întrerupă această formulă de interimat. Prin urmare, în perioada 11-20 martie, la Ministerul Educaţiei Naţionale s-au desfăşurat concursurile pentru şefia celor 42 de inspectorate şcolare.

Ca un făcut însă, acest examen este boicotat de candidaţi, aproape toţi „îmbolnăvindu-se” subit. După primele trei zile de programări la examene, din cei 12 candidaţi programaţi, doar patru şi-au învins teama şi au dat concursul, spre marea dezamăgire a ministrului Educaţiei, mai ales că majoritatea dintre înscrişii la examen sunt candidaţi unici. „Am început cu stângul” Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Câmpeanu, ne-a declarat nu se aştepta la un astfel de tratament din partea celor care conduc învăţământul la nivel de judeţe.

„Cred că orice comentariu al meu este de prisos. Eu am avut intenţii bune, să asigur stabilitate sistemului, pentru implementarea planurilor manageriale de dezvoltare a şcolilor. Am vrut să fie o selecţie pe bază de competenţe. Sunt extrem de dezamăgit. Am început cu stângul şi este un semnal prost care se transmite, pentru că după această perioadă vor urma concursuri şi pentru inspectorii adjuncţi, directori ai caselor corpului didactic, inspectori, dar şi concursuri pentru 7000 de directori de şcoli”, ne-a precizat ministrul Cîmpeanu.

Sursa: Adevărul.ro


Intră acum și în grupul de