Program național de centuri ocolitoare pentru scoaterea traficului greu din orașe și comune, între proiectele prezentate de Gheorghe Flutur, la BP al Ligii Aleșilor Locali din PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava, s-a pronunțat, în cadrul Biroului Permanent al acestui for, pentru un program național de realizare de centuri ocolitoare, pentru bugete locale transparente și pentru ca redevențele să rămână la bugetele locale, dar și pentru soluționarea problemei terenurilor părăsite din interiorul localităților.

Astfel, în cadrul ședinței care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii și la care a participat și liderul PNL, Ludovic Orban, președintele Gheorghe Flutur s-a pronunțat pentru ca bugetele să fie transparente și ca din redevențe să rămână bani la bugetele locale și nu în totalitate la regii care au profit de 80 la sută.

„Trebuie să rămână redevențe ca să nu mai mergem după bani să ne protejăm de ape, ape care sunt gestionate de companii sau regii naționale care duc tot profitul la București”, a spus Flutur care a menționat că, de exemplu, în județul Suceava ar putea rămâne bani din redevențele pentru exploatarea de apă, lemn, gaz, sare, piatră, minereuri.

„Asta ar duce la stoparea, la diminuare migrației politice”, a spus liderul liberal care crede că migrația politică va fi diminuată dacă bugetele locale și județene sunt îndestulate cu fonduri și nu este nevoie de intervenții la autoritățile centrale.

El a mai spus că a cerut un program special pentru centuri ocolitoare.

„Suntem supraaglomerați. Sunt zone în România supraaglomerate. Trebuie să scoatem traficul greu de camioane, tractoare, dar și căruțe din orașe și chiar din comune, printr-un program care să finanțeze drumuri ocolitoare. Este obligatoriu. Aceste investiții trebuie să rămână la latitudinea județelor pentru că nu ar trebui să hotărască centrul aceasta”, a spus Flutur.

Liderul liberal a mai cerut o legislație pentru ca autoritățile locale să aibă prioritate în a stabili ce să se facă cu anumite terenuri „enclave” din interiorul localităților care zac, stau degeaba și nu produc, cum ar fi terenuri de la ADS, stațiuni de cercetare care nu produc, terenuri nefolosite ale unor unități militare, sau hectare întregi de triaje CFR.

„Nimeni nu face nimic. Ar trebui să le dăm o utilitate. Sunt enclave care merg până în centrul orașelor. Au unele orașe o criză de spații și dacă banți la poartă și intri vezi că aceste terenuri nu sunt folosite”, a spus Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de