Baisanu explica de ce nu au ajuns cele 160 de tone de ciment la sinistrati in 2008. Vezi ce spune (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu 2013

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care în vara anului 2008 era prefect al judeţului, a declarat, joi, că materialele de construcţii depozitate la sediul Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi nu au aparţinut niciodată Prefecturii Suceava sau Consiliului Judeţean şi că au fost în proprietatea ANL şi Rezervele Statului. Deputatul liberal a spus, într-o conferinţă de presă, că în 2008, Prefectura Suceava nu a făcut decât să întreprindă demersurile ca aceste materiale să ajungă la familiile afectate de inundaţii, dar că unii primari nu s-au preocupat să preia aceste cantităţi. El a arătat că în 2008 trei primari din judeţul Suceava, care imediat după inundaţii, au strigat că au de reconstruit o mulţime de case au primit aceste materiale. „Au primit aceste materiale, le-au fost aduse sub nas, numai că domniile lor nu le-au mai ridicat”, a spus Băişanu.

El a explicat că Primăria Arbore nu a ridicat 138 de tone de ciment pentru că primarul de atunci, Ionel Hrâncescu, membru PDL, nu a mai vrut să ridice casele pentru că erau beneficiarii erau romi. „El ar putea fi acuzat nu doar de distrugerea bunurilor cât şi de rasism”, a spus Băişanu. Liderul PNL Suceava a mai arătat că alte 7,5 tone de ciment  nu au fost ridicate de primarul PSD Vasile Ursachi din comuna Bălcăuţi, iar alte 15 tone de ciment nu au fost preluate de primarul PDL al comunei Cacica. „Îi fac vinovaţi pe aceşti oameni de incompetenţă, de rea-voinţă şi de subminarea, până la urmă, a intereselor oamenilor pe care îi reprezentau în acel moment”, a spus Băişanu. El a mai spus că toţi prefecţii care i-au urmat în funcţie au făcut toate demersurile pentru ca aceste materiale să fie ridicate de la sediul Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi.

Totodată, liderul PNL Suceava a criticat şi decizia preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, lider al PSD Suceava, de a înfiinţa o comisie de anchetă care să verifice la Poliţia de Frontieră care este situaţia cu această cantitate de ciment depreciat. „Nu are nici o treabă Consiliul Judeţean cu acest ciment şi nici cu Poliţia de Frontieră. S-a sărit calul cu comisia de anchetă. Nu e în regulă”, a spus deputatul Băişanu.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că plenul CJ Suceava a decis constituirea comisiei de anchetă şi că aşteaptă rezultatul acestor verificări. „Avem o comisie care verifică. Să lăsăm comisia să muncească”, a spus Nechifor. El a menţionat că CJ Suceava are datoria să verifice cum s-a ajuns în această situaţie în condiţiile în care Poliţia de frontieră a cerut CJ Suceava să preia această cantitate de ciment depreciat. „Pentru că ni s-a solicitat să preluam noi această cantitate de ciment depreciat trebuia să vedem care este situaţia pentru că e vorba de cheltuirea unor sume de bani”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a prezentat, marţi, în şedinţă, o adresă din partea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care atrage atenţia autorităţilor că după inundaţiile din 2008 la sediul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a fost depozitată o cantitate de 160.500 de kilograme de ciment, care acum s-a degradat şi afectează spaţiile instituţiei. Nechifor a solicitat consilierilor judeţeni să constituie o comisie de anchetă care să verifice cum s-a ajuns în această situaţie, care sunt motivele pentru care cantitatea de ciment nu a fost distribuită sinistraţilor şi să stabilească şi ce urmează să fie făcut cu acest ciment depreciat.


Intră acum și în grupul de