Bani europeni ca functionarii suceveni sa invete sa socializeze pe Facebook


Intră acum și în grupul de

Funcționarii publici vor învăța pe bani europeni cum să comunice cu cetățenii pe rețelele de socializare precum Facebook și Twitter. Instituțiile sucevene care vor lua parte la proiect sunt Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Prefectura Județului Suceava și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava.

Marți, 15 iulie 2014, a avut loc la Consiliul Județean Suceava lansarea proiectului „Transparență și calitate în administrația publică prin social media”. Proiectul este coordonat de asociația „Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă Agenda 21” în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici și prevede creșterea gradului de de informare și participare a cetățenilor la procesele decizionale și o calitate sporită a serviciilor oferite de instituțiile implicate.

lansare proiect

Pe plan național, proiectul se desfășoară în municipiul București și în județele Cluj, Mehedinți, Suceava și Tulcea, a debutat pe 1 mai 2014 și se va încheia pe 30 aprilie 2015.

Concret, principalele activități se referă la organizarea de cursuri de instruire pentru 30 de voluntari și 40 de funcționari publici, realizarea unui raport de cercetare prin chestionarea a 1200 de cetățeni și 1000 de funcționari publici, organizarea a 60 de evenimente prin intermediul social media, de informare și consultare publică, 5 emisiuni radio produse și difuzate de SSR, organizarea la nivel local a 5 work-shopuri de monitorizare și evaluare a implementării proiectului, organizarea Campaniei No Hate Speech menită să promoveze toleranța și atitudinea non-discriminatorie în spațiul public, realizarea a 5 filme dedicate campaniei, implicarea canalelor locale de mass-media în susținerea proiectului și promovarea rezultatelor acestuia. Mai mult decât atât, finalul acestui proiect va fi constituit dintr-un raport de cercetare și un ghid de bune practici. Toate aceste activități ale proiectului au o valoare totală de 82.684.50 euro, grantul din Fondul Economic European fiind de 70.648,50, restul de bani fiind alocați de Asociația Agenda 21 și Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Introducerea tehnologiei infomației în administrația publică este văzută cu ochi buni de mai marii județului. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, și-a exprimat interesul față de extinderea pe segmentul social media, afirmând că acest proiect va fi unul de succes. De aceeași părere este și președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat că tema abordată este una provocatoare, ce deschide noi orizonturi. Cetățenii au nevoie de consultanță, și prin urmare, cea mai bună metodă găsită în acest moment de inițiatorii proiectului este prezența instituțiilor publice în mediul online.

Așadar, funcționarii publici vor fi instruiți cum să-și promoveze instituția pentru care lucrează și cum să comunice cu cetățenii pe internet, însă uităm de faptul că dialogul din mediul real, în România, în sectorul public este unul deficitar.


Intră acum și în grupul de