Campanie de donare de sange, activitati caritabile, programe de colinde si uraturi, in luna decembrie, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Luna decembrie a fost încărcată cu activități diverse, deosebite pentru elevii și profesorii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Elevii din clasele a 12-a A, B, C, D, F, H, I, K  au inițiat o campanie de donare de sânge, iar în zilele de 11, 12 și 16 decembrie, însoţiţi de prof. Miron Popescu Cecilia, Tudor Profira Cristina şi Cîmpan Brînduşa Luminiţa, au donat sânge la Centrul de Transfuzii Judeţean Suceava, fiind informați și încurajați în prealabil de doamna profesor Stelian Elena.

donare de sange

Continuând seria faptelor bune, clasele a 11-a B, a 12-a A şi a 12-a F s-au implicat în Proiectul Voluntar de Crăciun şi au făcut pachete pentru Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi şi Centrul de Plasament „Visătorii” Fundu Moldovei, în parteneriat cu Asociaţia Proiect Pro Europa de la Ciumârna.

pachete pentru copii

Un alt eveniment demn de luat în seamă a fost participarea celor două eleve de etnie polonă premiate la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Polonă (Bożena Gabriella Irişec şi Karolina Drozdek, ambele din clasa a 12-a C) care au fost invitate la Bucureşti pentru a fi felicitate de Ministrul Educaţiei.

gala olimpicilor

Și Consiliul Elevilor s-a ales din acest an școlar cu un nou preşedinte, și anume eleva Oana Florinela Solonaru din clasa a 10-a A.

„O elevă completă, studioasă, care excelează la şcoală şi care ca leader a adunat în jurul ei elevi la fel de valoroşi. Împreună au pus la cale un eveniment despre care încă se vorbeşte mult, şi de bine, un spectacol caritabil care şi-a propus să adune bani, alimente şi obiecte de igienă personală pentru Aşezământul de bătrâni de la Bogdăneşti”, a transmis prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

Astfel, elevii implicați au pregătit o după amiază specială, încărcată de muzică, dans, teatru şi colinde tradiţionale.

„A existat şi un invitat surpriză, Ştefania Iacob, care se laudă cu lansarea unui album, De dorul ochilor căprui şi cu multe participări la proiecte, festivaluri şi concerte de muzică folk. O voce puternică şi în acelaşi timp caldă şi o chitară au fost suficiente ca toată lumea să iubească piesele interpretate, din repertoriul regretatei Tatiana Stepa sau compuse pe versuri de Sorin Poclitaru”, a completat Cîmpan.

spectacol caritabil

Banii obţinuţi din vânzarea biletelor şi din donaţii, alimentele şi obiectele de igienă personală, au fost oferite joi, 19 decembrie, bătrânilor de la Bogdăneşti.

Totodată, înainte de a intra în vacanță, elevii din clasele a 12-a au colindat şi au  urat cadrele didactice.

„Colindele şi urătura, orga din fundal, urşii, caprele, instrumentiştii, diriginţii claselor a 12-a care au ales să poarte costum popular alături de elevii lor, prezenţa lui Moş Crăciun, atmosfera de sărbătoare în jurul unui pom bogat au creat în aula colegiului momente de împăcare, de înălţare şi bucurie. Elevii au primit bănuţul norocos, colăcei, nuci, mere şi sarmalele mult aşteptate, gustoase şi fierbinţi muncite de personalul cantinei colegiului cărora le mulţumim.

A fost o lună plină, poate unii nu au realizat asta dar noi, cei direct implicaţi în tot ce a însemnat Luna Cadourilor, am încercat să facem din tot ce am gândit şi am pus în practică o sărbătoare, ne-am oferit nouă şi tuturor celor din cadrul Colegiului Alexandru cel Bun spectacol, bunătate, simţire şi trăire, am participat la caritate şi voluntariat, ne-am auzit numele la Bucureşti, la Gala Olimpicilor, cu alte cuvinte am pregătit din timp Sărbătorile de Iarnă pe care ni le dorim şi vi le dorim calde, vesele şi poate albe”, a susținut prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

 

 


Intră acum și în grupul de