A cincea întâlnire a proiectului multilateral Comenius ”Keep the Flow”, la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, găzduiește în perioada 2- 7 iunie, cea de-a cincea întâlnire a proiectului multilateral Comenius ”Keep the Flow”.  La această întâlnire participă un număr de 14 elevi și profesori din Italia și Turcia. Proiectul se desfășoară în perioada 1 august 2013- 31 iulie 2015 și are ca temă principală apa.

comenius spiru haret suceava (1)

„Oamenii trebuie să știe faptul că apa trebuie prețuită și consumată într-un mod echilibrat. În cadrul acestui proiect, elevii vor face analiza chimică a apei, ei vor învăța lucruri noi despre microorganismele și animalele care trăiesc în apă. Fiecare instituție implicată în proiect a achiziționat câte un acvariu iar elevii, supravegheați de profesori, fac analiza apei și  compară datele obținute”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Suceava, prof.Virginel Iordache.

El a precizat că proiectul reunește școli din Spania, Turcia, Germania, Italia, Polonia și România.

comenius spiru haret suceava

„Elevii și profesorii implicați în proiect au luat parte până în prezent la întâlniri de proiect în Spania, Germania, Polonia și Turcia. În cadrul acestor vizite, elevii și profesorii au desfășurat mai multe activități din care putem aminti: realizarea unui chestionar pentru a descoperi problemele de mediu cu care se confruntă fiecare țară, prezentări în power point despre fiecare țară, instituție școlară și despre zona unde sunt situate acestea, crearea unui logo al proiectului, chestionar asupra consumului de apă din fiecare țară, realizarea unui plan de acțiune privind economisirea apei potabile, educarea publicului larg pentru un consum cât mai responsabil de apă, campanie pentru reducerea consumului de apă, realizarea site-ului proiectului și a unui calendar cu imagini din fiecare țară participantă la proiect. S-a plecat de la ideea că apa este una dintre cele mai valoroase resurse ale planetei noastre. Resursele de apă și multitudinea de servicii pe care le furnizează, sprijină diminuarea gradului de sărăcie, creșterea economică și conservarea mediului înconjurător. De la mâncare și energie la sănătatea oamenilor și a mediului, apa contribuie la menținerea și evoluția bunăstării sociale, având un rol important în viața oamenilor. Apa este sănătate, natură, urbanizare, industrie, energie, mâncare. Apa este viață, iar noi nu doar că o utilizăm, ci existăm în esență ca o entitate a apei”, a ţinut să sublinieze Virginel Iordache.

virginel iordache comenius

Directorul Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, a mai menţionat că acest proiect le-a oferit participanților șansa de a lucra împreună cu alți elevi și profesori din străinătate, de a afla lucruri noi despre problemele de mediu cu care se confruntă fiecare țară, de a crea dialoguri interculturale, de a-și dezvolta competențe profesionale și lingvistice.

 


Intră acum și în grupul de