CJ Suceava vrea să reamenajeze subsolul clădirii pavilionului secției de boli infecționase a SJU Suceava cu 6,2 milioane de lei. Flutur: Această investiție este o necesitate pentru acordarea asistenței medicale la un nivel calitativ superior

Consiliul Județean Suceava urmează să discute și să aprobe în cadrul ședinței de marți proiectul de reamenajare a subsolului clădirii spitalului vechi.

Președintele Gheorghe Flutur arată în expunerea de motive că în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou” Suceava funcționează Pavilionul Secției Boli Infecțioase aparținând ansamblului de clădiri vechi construit în perioada 1891-1903, având un regim de inălțime Demison + Parter+ Etaj. Construcția Pavilionului C3 Boli infecțioase a fost finalizatii în 1893, a fost reabilitată și modemizată în anul 2009, dar la această dată nu corespunde normelor de igienă în sănătate actuale, existând fluxuri necorespunzătoare între funcțiuni și spații.

În acest condiții a fost întocmit  Studiul  de  fezabilitate  pentru amenajarea subsolului Pavilionului Secției Boli Infecțioase.

„Această investiție este o necesitate pentru acordarea asistenței medicale la un nivel calitativ superior cu desfășurarea activității la standarde europene și asigurarea condițiilor de viață a ocupanților, pentru optimizarea și modernizarea  spațiilor, reducerea costurilor de întreținere, stoparea degradării construcției și instalațiilor. Prin intervenția propusă clădirea nu va suferi modificări volumetrice, dar se va schimba aspectul vizual. De asemenea, în urma lucrărilor de reparații la elementele nestructurale precum și la unele componente ale structurii de rezistență  siguranța clădirii va crește”, a explicat Gheorghe Flutur.

Prin realizarea acestei investiției se preconizează a fi atinse ca obiective generale asigurarea la standarde europene a condițiilor de viață a ocupanților; optimizarea și modernizarea spațiilor; reducerea consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreținere și exploatare, stoparea degradării construcțiilor  și instalațiilor; îmbunătățirea condițiilor de confort interior.

În urma întocmirii studiului de fezabilitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 6.243.076,36 lei cu TVA inclus.

Proiectul a fost avizat de Consiliul tehnic-economic.(N.B.)