Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava include în bilanțul pe 2019 situația de la Vatra Dornei privind imobilizarea unui bărbat care a decedat a doua zi: Este un eveniment regretabil

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a prezentat, joi, bilanțul pentru anul 2019 privind acțiunile desfășurate.

În raport se arată că au fost executate 17.998 misiuni, înregistrându-se o creştere de aproximativ 6% faţă de anul 2018.

Din totalul de misiuni, un număr de 225 de misiuni au fost executate cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive din diverse discipline, 13 misiuni prilejuite de acțiunile de protest și 295 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural – artistice sau religioase.

„Pe parcursul uneia dintre aceste misiuni, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava s-a confruntat cu o situație nedorită.

Astfel, în data de 19 iulie 2019 un echipaj de jandarmerie din cadrul detașamentului din Vatra Dornei, a fost sesizat de o persoană cu privire la faptul că un bărbat a atins-o în mod indecent pe fiica sa, în vârstă de 12 ani. Bărbatul în cauză a fost identificat iar la solicitarea patrulei de jandarmi de se legitima a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii procedând la imobilizarea sa. La scurt timp, acesta și-a pierdut cunoștința, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate, unde, din păcate, a decedat a doua zi.

Este un eveniment regretabil, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a dat și va da tot concursul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași pentru finalizarea anchetei cu privire la modul de acțiune al jandarmilor”, se arată în raportul IJJ Suceava.

Redăm raportul integral al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava:

Pe linia misiunilor de ordine şi siguranţă publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a planificat, organizat şi executat un număr de 17.998 misiuni, înregistrându-se o creştere de aproximativ 6% faţă de anul 2018.

Jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la 2465 de activități, în creștere cu 1.017 misiuni faţă de anul anterior, creșterea precizată fiind generată în special de asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia activităților electorale pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European și alegerea Președintelui României.

Totodată, inspectoratul a executat un număr de 225 de misiuni cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive din diverse discipline, 13 misiuni prilejuite de acțiunile de protest și 295 de misiuni de asigurare a ordinii publicela manifestările cultural – artistice sau religioase.

Pe parcursul uneia dintre aceste misiuni, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava s-a confruntat cu o situație nedorită.

Astfel, în data de 19 iulie 2019 un echipaj de jandarmerie din cadrul detașamentului din Vatra Dornei, a fost sesizat de o persoană cu privire la faptul că un bărbat a atins-o în mod indecent pe fiica sa, în vârstă de 12 ani. Bărbatul în cauză a fost identificat iar la solicitarea patrulei