Prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, dedicată cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor, lansată în cadrul parteneriatului dintre MEC şi Asociaţia Proacta EDU. Aceştia pot fi sprijiniţi “prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai uşor această perioadă”


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni, că a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, pentru cadre didactice, părinţi şi elevi, denumită „AMBASADOR pentru COMUNITATE”.

Sursa citată a precizat într-un comunicat de presă că proiectul a fost lansat în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Asociaţia Proacta EDU şi că este susţinut de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

“Pe lângă soluţiile propuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru continuarea învăţării de acasă, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii şi părinţii sunt sprijiniţi prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai uşor această perioadă”, se arată în comunicatul de presă al MEC.

Conform aceleiaşi surse,  specialiştii psihologi ai Asociaţiei Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile şi pentru a identifica situaţiile speciale sau de risc în care se pot afla părinţii sau elevii.

Totodată, aceştia vor beneficia de consiliere psihologică, iar în funcţie de solicitări, familiile pot primi asistenţă socială, medicală şi juridică.

MEC menţionează că, în acest sens, sunt puse la dispoziţie două linii telefonice la care cei interesaţi pot apela:  0771.141.767 şi 0771.141.750 sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail [email protected], iar toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorităţi în această perioadă.

„În astfel de momente, trebuie să ne solidarizăm cu toţii, chiar dacă este o perioadă grea, cu multe încercări. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniţi şi să acţionăm pe toate planurile. Trebuie să recunoaştem că izolarea socială şi suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am iniţiat acest demers împreună cu Asociaţia Proacta EDU. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus să ajungem la elevii, părinţii şi la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esenţial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile și să încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea copiilor noştri, din toate punctele de vedere, trebuie să primeze. Iar pentru rezultate şcolare bune este esenţial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos şi echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

„Educatorii, învăţătorii şi diriginţii sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă. Prin urmare, vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem: să îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bună credinţă, familiile pot fi îndrumate să apeleze la ajutorul nostru, astfel încât să le oferim consultanţă psihologică, asistenţă socială şi juridică celor care pot fi în situaţie de risc”, a declarat psihologul Nicoleta Larisa Albert, preşedinte Asociaţia Proacta EDU.

(LB)


Intră acum și în grupul de