Ajutoarele sociale alimentare POAD au ajuns în 15 localități sucevene. Prefectura Suceava: Până astăzi s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 80% din pachetele de igienă


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că luni, 27 iulie, a început recepția pachetelor alimentare din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014 – 2020.

Amintim că anterior, autoritățile locale au anunțat că aproape 70.000 de suceveni vor beneficia de ajutoare sociale POAD, constând în produse de igienă și produse alimentare. Ulterior, Prefectura a hotărât ca ajutoarele sociale din cadrul POAD să fie livrate și către familii afectate de inundațiile din iunie 2020.

Revenind la subiect, în cursul zilei de luni s-au recepționat pachete alimentare în localitățile Baia, Bogdănești, Boroaia, Cornu Luncii, Dolhești, Dolhasca, Drăgușeni, Fântâna Mare, Fălticeni, Forăști, Liteni, Mălini, Râșca, Slatina și Vadu Moldovei.

Potrivit sursei citate, după finalizarea recepției în toate localitățile din județ va începe distribuția pachetelor alimentare către familiile și persoanele din cadrul familiilor beneficiare cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, precum și persoanele din cadrul familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

De asemenea, până astăzi s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 80% din pachetele de igienă. Prefectura precizează că prin ordin al prefectului în unele localități, în care s-a finalizat distribuția către persoanele de pe listele inițiale, s-a început distribuirea către persoanele de pe listele suplimentare, liste întocmite și asumate de către primar sau de reprezentantul acestuia.

Prefectura mai menționează că pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc  x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).


Intră acum și în grupul de