E.ON, implicat in proiecte de sute de mii de euro destinate elevilor suceveni


Intră acum și în grupul de

În pofida dificultăţilor existente în mediul economic, Grupul E.ON în România a continuat implementarea strategiei sale de responsabilitate social-corporatistă şi în acest an. Suma totală investită de E.ON pentru derularea proiectelor de responsabilitate corporatistă în anul 2009 a fost de peste 800.000 de euro. „Implicarea în proiecte de responsabilitate social-corporatistă prin intermediul cărora să sprijinim comunităţile în care activăm face parte din strategia companiei noastre. Suntem membrii ai comunităţii şi de aceea considerăm că trebuie să contribuim la dezvoltarea acesteia”, a declarat Frank Hajdinjak, Directorul General al E.ON România.

Investiţiile s-au îndreptat, în special, către programe şi proiecte destinate copiilor, proiectele educative destinate tinerei generaţii constituind o direcţie prioritară pentru activitatea de responsabilitate social-corporatistă a companiei noastre. Dintre acestea, unul dintre cele mai importante este proiectul de educare a tinerei generaţii cu privire la sursele de energie – „Energie pentru viaţă” derulat în judeţele Suceava şi Iaşi .

„Energie pentru viaţă” este unul dintre programele de responsabilitate socială dezvoltate de E.ON România care îşi propune conştientizarea de către elevi a riscurilor legate de utilizarea energiei electrice acasă şi la şcoală, precum şi a riscurilor ce pot apărea în vecinătatea instalaţiilor electrice aflate în mediul înconjurător.

Proiectul „Energie pentru viaţă” – Suceava 2009 s-a desfăşurat în perioada aprilie – iunie a.c. în şcolile din judeţul Suceava, în program fiind implicate aproape 90 de şcoli, aproximativ 1.300 de cadre didactice şi peste 25.000 de elevi din gimnaziu şi ciclul primar.

În proiectul derulat în judeţul Iaşi au fost implicate 220 de şcoli, peste 4.300 de cadre didactice şi aproximativ 63.500 de elevi din gimnaziu şi ciclul primar.

Pe perioada desfăşurării programului, prin intermediul ghidurilor educative realizate de E.ON România, elevii, părinţii, dar şi profesorii au aflat mai multe informaţii despre energia electrică, cum se produce, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a utiliza în siguranţă energia electrică, în casă sau la şcoală şi, nu în ultimul rând, ce trebuie făcut pentru a proteja mediul înconjurător.

Acest program urmează să fie derulat în anii următori, în judeţele Bacău, Botoşani, Neamţ şi Vaslui. Proiectul realizat de E.ON România beneficiază de un buget de peste 150.000 de euro.

Un alt proiect important finalizat în anul 2009 a fost cel al reconstrucţiei şcolii din localitatea Brodina, judeţul Suceava, afectată de inundaţii în 2008. Noul edificiu de învăţământ, pentru a cărui reconstruire Grupul E.ON a alocat aproximativ 450.000 euro, oferă condiţii moderne, adecvate nevoilor actuale ale învăţământului românesc, pentru cei 75 de copii din comunitate. Şcoala a fost redeschisă în luna martie a acestui an.


Intră acum și în grupul de