DGASPC Suceava organizează și în acest an Campania 19 Zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava s-a alăturat, ca și în anii trecuți, Campaniei ”19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor”, ce a ajuns la ediția cu numărul 10.

Ce reprezintă  Campania de prevenire de 19 Zile?

Este un apel pentru a organiza acțiuni care să schimbe comportamentul social, să educe și să mobilizeze diverse organizații și parteneri ai societății civile – inclusiv tineri – pentru a se implica în prevenirea uneia sau mai multora dintre cele 19 teme de abuz enumerate mai jos.

Deși există multiple forme de abuz și violență, WWSF a selectat 19 teme, tema principală pentru anul 2020 fiind prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor:

De ce 19 zile de activism?

Pentru că abuzul și violența împotriva copiilor și tinerilor continuă să fie un fenomen mondial, care încalcă drepturile copiilor, le afectează dezvoltarea sănătoasă și are loc în toate contextele variind de la domiciliu la sistemele de justiție. Campania își propune să mobilizeze și să încurajeze activitățile societății civile locale și naționale pentru o mai bună prevenire.           

Concurs de desene și eseuri la nivelul DGASPC Suceava

La nivelul serviciilor rezidențiale din structura DGASPC Suceava s-au desfășurat activități de prevenire a violenței în rândul copiilor și tinerilor. Noutatea acestui an a fost oferită copiilor de către Asociația Multicare care a dorit să premieze cele mai bune desene și totodată cel mai bun eseu, așadar Roxana Așomulesei  din cadrul Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni și Chiciuc Adi din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au fost premiați pentru cele mai bune desene realizate iar Agafiței Denisa a fost premiată pentru cel mai bun eseu realizat în cadrul campaniei.

Vă prezentăm calendarul acțiunilor desfășurate în perioada 1-19 noiembrie 2020, în județul Suceava,  în cadrul Proiectului Național de conștientizare, consultare și participare a copiilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor în familie, școală,comunitate, din cadrul acestei campanii.

PROGRAM ACȚIUNI:

În cadrul „Campaniei 19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor ” la CTF”Universul Copiilor”Rădăuți , s-a desfășurat în data de 4 noiembrie 2020, activitatea „Stop violenței! unde s-a discutat cu beneficiarii despre cauzele violenței, principalele forme ale acesteia și efectele ei. Scopul activității a fost conștientizarea faptului că, violența este un fenomen actual grav, ce poate deveni izolat prin educație, care trebuie să aibă la bază dragostea și respectul pentru ființa umană. Beneficiarii au realizat desene și au scris mesaje anti-violență.

Beneficiarii Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului s-au alăturat Campaniei educative intitulată ”19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenței împotriva copiilor și tinerilor” au abordat această temă implicând copiii în activități creative dar și de informare, desenând și dezbătând subiectul amplu al violenței

În cadrul celor 19 zile de campanie beneficiarii Centrului de Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni împreună cu colaboratorii de la Clubul copiilor au abordat fiecare tema cu seriozitate.

Pentru a face cât mai atractive temele propuse, activitățile au inclus: dezbateri, desene, afișe, postere cu titlul fiecărei teme propuse din cele 19, vizionarea de filme, documentare pe înțelesul tuturor. Tinerii au vorbit despre exploatarea unei persoane, despre modul cum putem preveni, combate, controla aceste practici și au creionat profilul victimei traficului de persoane. Prin această campanie anuală ne-am dorit să implicăm cât mai mulți copii și tineri care sunt la vârste critice și să -i facem sa înțeleagă ca împreună trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să contribuim la crearea unui mediu fără violență, fără abuzuri, conștientizând că la baza realizării acestora se află comunicarea, toleranța, respectul reciproc si educația.


Intră acum și în grupul de