ISU „Bucovina” Suceava aniverseaza „Ziua Protectiei Civile” prin diverse manifestari


Intră acum și în grupul de

La aniversarea a 77 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava desfăşoară diverse activităţi. Astfel, vineri, 26 februarie, la ora 08.30, Serviciul Protecţiei Civile a organizat, în clubul inspectoratului, o conferinţă cu tema „Protecţia Civilă în România – concepte şi evoluţia fenomenului din antichitate şi până în prezent”, expunere ce a fost susţinută de Lt.col. Cristian Hociung.

Începând cu ora 11.00, în sala de sport a oraşului Gura Humorului s-a desfăşurat Campionatul de minifotbal „Cupa Protecţiei Civile” – ediţia a II-a.

Duminică, 28 februarie, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava organizează „Ziua porţilor deschise”.

În cadrul acestor manifestări se vor prezenta mijloacele de intervenţie în caz de situaţii de protecţie civilă şi modul de folosire a acestora.

Detaşamentele de pompieri Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei şi Gărzile de Intervenţie Gura Humorului, Solca, Siret şi Vicovu de Sus îşi vor primi vizitatorii începând cu ora 10.00.

„Deşi sărbătorim 77 de ani de la întemeierea acestui serviciu comunitar, protecţia civilă mai are un drum lung de parcurs. Societatea, prin exploatarea iresponsabilă a resurselor, prin evoluţia tehnologiei şi setea de afirmare, lansează zilnic provocări neaşteptate, cu care autorităţile trebuie să se confrunte. O populaţie bine pregătită va fi mai puţin luată prin surprindere de un eveniment inopinat, va acţiona cu mai multă precizie şi promptitudine şi va reveni mai repede la starea de normalitate. Oamenii sunt resursa cea mai de preţ a unei ţări şi valorează mai mult decât terenul şi bunurile materiale la un loc.

Oamenii sunt cei care reconstruiesc teritoriul afectat şi de aceea este important ca aceştia să se simtă în siguranţă. Informarea şi executarea corectă a exerciţiilor de protecţie civilă duce la reducerea stării de teamă, nesiguranţă şi panică a oamenilor, în cazul unei situaţii de urgenţă şi creşterea încrederii şi respectului faţă de autorităţi.

În concluzie, putem afirma că indiferent de mijloacele şi forţele avute la dispoziţie, de-a lungul anilor, protecţia civilă şi-a concentrat şi va continua să îşi concentreze eforturile şi resursele pentru a conştientiza, instrui şi apăra populaţia”, a declarat colonelul Ion Burlui, inspectorul şef al ISU „Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de