O femeie din Frasin a suferit arsuri într-un incendiu ce i-a cuprins casa. Flăcările izbucnite de la un fier de călcat au distrus partea superioară a locuinței


Intră acum și în grupul de

Un fier de călcat lăsat sub tensiune a generat un incendiu ce a afectat o bună parte dintr-o locuință din orașul Frasin. Proprietara casei, o femeie de 34 ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost anunțat joi, 8 aprilie, în jurul orei 22:00. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei (P+1) și o cameră de la etaj, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la construcțiile învecinate.

Totodată, pe timpul intervenției, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean a acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 34 de ani, care a suferit arsuri la o mână. Ea a fost transportată la spital.

Până a fi lichidat la ora 01:40, focul a distrus acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și bunurile din interiorul camerei, pe o suprafață de 10 metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier, tencuieli și zugrăveală interioară și altele.

Pompierii au salvat restul casei de locuit și construcțiile aflate în imediata apropiere (o altă locuință și anexe gospodărești).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electrocasnic (fier de călcat) lăsat sub tensiune, a precizat Alin Găleată.

În scopul prevenirii și a altor situații de urgență provocate de exploatarea greșită a instalațiilor electrice, pompierii militari suceveni reamintesc cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor:

         • Vor fi supravegheate permanent aparatele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi, şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni;

• Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

         • Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar cu personal autorizat;

         • Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;

         • Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;

         • Se interzice introducerea cablurilor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.


Intră acum și în grupul de