Studentii suceveni au incheiat cu succes stagiul de practica la EGGER Radauti


Intră acum și în grupul de

Stagiul de practică plătită oferit de EGGER Rădăuţi celor 15 studenţi de la Facultăţile de Electrotehnică, Mecanică şi Economie ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava s-a încheiat cu succes.

Studenţii au finalizat stagiul de practică prezentând 3 proiecte realizate din produse EGGER, în prezenţa rectorului Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, Adrian Graur, şi a conducerii fabricii din Rădăuţi. Perioada de practică plătită oferită de EGGER Rădăuţi ar putea fi un exemplu de investiţie în forţă de muncă profesionistă.

“Este al doilea stagiu de practică plătită oferit de EGGER România şi a depăşit aşteptările. Suntem mulţumiţi de implicarea studenţilor în proiectele şi activităţile fabricii şi suntem convinşi că şi-au dezvoltat competenţele. Sperăm că şi alte companii se vor implica în viitor în proiecte de acest gen, pentru a oferi studenţilor posibilitatea de a-şi dezvolta cunoştinţele şi abilităţile profesionale. Este o situaţie de tip win-win pentru toate părţile implicate”, afirmă Ioan Banciu, director tehnic al fabricii EGGER din Rădăuţi.

“Este un debut în practica Universităţii Suceava, dar este absolut necesar ca astfel de proiecte să fie dezvoltate împreună cu EGGER şi orice companie care are ca
obiect de activitate producţia. Toţi cei 15 studenţi care au efectuat această practică de 3 luni, renunţând la vacanţă şi dedicându-se muncii, au avut de câştigat; nu numai financiar, dar mai ales ca dezvoltare a cunoştinţelor şi competenţelor”, precizează prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava.

În timpul întâlnirii cu reprezentanţii EGGER şi ai Universăţii sucevene, studenţii au prezentat, pe echipe, trei proiecte de activitate realizate exclusiv cu produse EGGER. Prin aceste proiecte, studenţii şi-au prezentat viziunea despre companie şi despre industrie. Fiecare echipă a folosit pentru proiect, plăci de PAL brut şi melaminat EGGER, parchet, bucăţi de lemn rotund, aşchii de lemn şi hârtie impregnată. Utilizând aceste resurse, studenţii au realizat o carte care descrie procesul de producţie şi au prezentat o propunere pentru un nou tip de perete din lemn, realizat din produse EGGER. O altă echipă a conceput un copac din produsele companiei, care simbolizează creşterea sustenabilă a firmei, prin respect şi grijă faţă de mediul înconjurător. Ultimul proiect a fost o aplicaţie a produselor în viaţa cotidiană, studenţii realizând o casă folosind produse EGGER.

Echipele de studenţi au realizat proiecte inovative, bazate pe experienţa şi
cunoştinţele acumulate în timpul stagiului de practică. Aceştia au primit premii
simbolice pentru inovaţie, transpunerea valorilor EGGER şi pentru utilizarea
complexă a materiei prime.

Cei 15 studenţi au lucrat pentru EGGER Rădăuţi timp de 3 luni şi au fost sprijiniţi în activităţile lor de către mentorii EGGER. În timpul perioadei de practică, studenţii au avut contract individual de muncă pe durată determinată şi au fost plătiţi conform legislaţiei. La finalul stagiului, studenţii vor prezenta un raport de practică profesorilor coordonatori, în care vor descrie activităţile în care au fost implicaţi precum şi propriile observaţii despre perioada de practică.


Intră acum și în grupul de