Vezi aici ce suma s-a strans in urma organizarii evenimentului caritabil ”Bun venit pe lume!”


Intră acum și în grupul de

Bun venit pe lume!!!În data de 4 aprilie a avut loc evenimentul caritabil destinat achiziționării unui incubator de transport pentru Spitalul din Vatra Dornei, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele Salvaţi Copiii-filiala Suceava.

Potrivit sursei citate, evenimentul a beneficiat de sprijinul Artiștilor Mihai Pînzaru PIM (a donat 5 picturi din colectia personală), Camelia Rusu Sadovei, Cristian Balan, Adrian Mihai Frîncu (a donat lucrări din colecția personală) și a copiilor și elevilor de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, Asociația Proiect Pro Europa – Vatra Moldoviței, Clubul Copiilor Fălticeni, Clubul Copiilor Vatra Dornei.

„La eveniment au fost prezenți și au subliniat importanța demersului nostru, Cătălin Nechifor, președinte Consiliul Județean Suceava, dr. Dan Dumitrache, medic ginecolog, dr. Tiberiu Brădățan, director medical Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Dana Armanu, asistent șef la secția de neonatologie a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Ela Cadar, reprezentant al Spitalului Vatra Dornei și Roman Boca, consilier local Vatra Dornei.

Până în prezent, valoarea totală ce a rezultat ca urmare a activităților derulate în cadrul Campaniei << Bun venit pe lume! >> , este de 35.770 lei din necesarul de aproximativ 54.050 lei (echivalentul a 11.780 euro).

Multumim tuturor susținătorilor! Campania continuă și ne puteți sprijini direcționând 2% din impozitul pe venit către Salvați Copiii filiala Suceava – CIF 7690340, IBAN RO64RNCB0234023048700001, BCR Sucursala Suceava”, transmite Camelia Iordache.

„Fiecare Copil Contează”

În document se mai arată că, până la acest moment, prin programul „Fiecare Copil Contează”, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente medicale pentru 18 maternități din țară.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8.471 decese în 1990, 2.250 în 2009 şi, respectiv, 1.812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1.000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Filiala Suceava implementează proiectul în 9 localități din județele Suceava și Botoșani (4 localități în 2013 și 5 localități 2014).

În județul Suceava au fost sprjinite, prin proiect, 95 de gravide, 821 de copii cu vârsta mai mică de 5 ani din localitățile Gulia – Dolhasca, Pătrăuți (2013, 2014), Ciprian Porumbescu, Valea Moldovei.

O altă componentă a proiectului prevede informarea și instruirea tinerilor despre graviditatea timpurie și efectele sale asupra dezvoltării fizice, psihice și sociale.

Au fost informați aproximativ 3.400 de tineri și 158 de părinți din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Ciocănești, Mitocu Dragomirnei, Ciprian Porumbescu, Valea Moldovei, Pătrăuți, Costână, Părhăuți, Gulia.

 


Intră acum și în grupul de