Parjol in localitatea Marginea, judetul Suceava. Patru case s-au transformat in scrum in urma unui puternic incendiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un adevărat pârjol a avut loc la primele ore ale zilei de luni în localitatea Marginea, judeţul Suceava, flăcările transformând în scrum nu mai puţin de patru case de locuit şi mai multe anexe gospodăreşti.

Alarma a fost dată în jurul orelor 01:30, fiind mobilizată o întreagă armată de pompieri aparţinând Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ’’Bucovina’’ al judeţului Suceava, sub comanda şefului unităţii, col. Ion Burlui, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, Gărzilor de intervenţie Siret, Vicovu de Sus şi Solca şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, Gălăneşti, Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi.

Potrivit datelor pe care le deţinem, incendiul a fost deosebit de violent existând permanent pericolul ca pe lângă cele patru gospodării cuprinse de flăcări, să se aprindă şi alte două case de locuit aflate în apropierea pârjolului.

În ciuda numărului mare de forţe dislocate, misiunea pompierilor s-a dovedit a fi una deosebit de dificilă, lupta cu flăcările ducându-se mai bine de şapte ore, timp în care s-au transformat în scrum patru case de locuit, anexe gospodăreşti, adăposturi de animale şi zeci de metri cubi de lemne de foc.

În plus, conform declaraţiilor aparţinând purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu „cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea fiind preluate de către modulul SMURD şi echipajele de ambulanţă chemate la faţa locului care le-au transportat la spital”.

Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic produs de un conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de