Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu sprijina refacerea Bisericii “Sfantul Nicolae” din Radauti


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a iniţiat împreună cu Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava o serie de demersuri în ceea ce priveşte finanţarea reparaţiilor necesare la Biserica “Sfântul Nicolae” din Rădăuţi, monument parţial distrus de furtuna deosebit de puternică din seara zilei de 23 iunie 2009.

“Se fac eforturi susţinute de identificarea resurselor financiare necesare reparării acestui lăcaş de cult, având în vedere apropierea sezonului recent cu fenomene meteorologice nefavorabile”, a declarat parlamentarul sucevean.

O serie de clădiri din municipiul Rădăuţi au fost afectat în seara zilei de 23 iunie 2009, prin distrugerea şarpantelor, printre care şi Biserica “Sfântul Nicolae”. Şarpanta de deasupra altarului a fost avariată, iar învelitoarea din tablă de cupru a fost smulsă. Suprafaţa care lipseşte acum este de circa 72 mp (12m x 6m), iar distrugerile acoperă aproximativ 90 mp. Provizoriu s-a realizat acoperirea suprafeţei afectate cu folie de polietilenă.


Intră acum și în grupul de