Vama Siret nu mai e atat de atractiva pentru micul trafic de frontiera. Afla de ce!


Intră acum și în grupul de

Traficul de călători prin Vama Siret a cunoscut o scădere considerabilă in anul 2014 după ce ANAF a emis un ordin prin care limitează consistent numărul de produse ce pot fi introduse în România.

vama Siret

 

Potrivit statisticii Biroului Vamal Siret  prezentate în şedinţa Colegiului Prefectural, care a avut loc miercuri , în primele şase luni ale acestui an, în sectorul călători, traficul a fost de 250.000 de persoane la intrarea în ţară şi de 238.547 de persoane la ieşirea din ţară, iar faţă de întreg anul 2013, când traficul  înregistrat a fost de 796. 983 persoane înregistrate ca intrate în ţară şi 816.746 de  persoane înregistrate pe sensul de ieşire din ţară, se constată o scădere cu aproximativ 30 de procente a traficului în anul 2014 la sectorul de călători.

Sursa citată arată că aceasta se datorează, în principal, unor restricţii impuse prin aplicarea instrucţiunilor privind asigurarea supravegherii vamale şi gestionarea informaţiilor referitoare la unele categorii de bunuri introduse în România de către călători în bagajele personale, instrucţiuni aprobate prin Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. numărul 230/2014, cu aplicare începând cu data de 15 februarie.

Astfel, în urma aplicării ordinului este permisă intrarea cu două pachete ţigarete, un litru de produse alcoolice care depășește 22 de grade, patru litri de vin, 16 litri de bere, zece litri de carburant peste capacitatea rezervorului standard, pentru fiecare persoană, o singură dată în decurs de şapte zile.

În document se menţionează că prin această măsură s-a reuşit în bună măsură restrângerea micului trafic de frontieră în condiţiile în care dimensiunea micului trafic de frontieră de la Biroul Vamal de Frontieră Siret a fost generat în principal de diferenţele de preţ practicate la unele produse pe piaţa din Ucraina, comparativ cu cele practicate pe piaţa romanească.

Documentele puse la dispozitie de Biroul Vamal de Frontieră Siret relevă și faptul că traficul de persoane creşte foarte mult în sezonul estival, în perioada 1 iunie-31 august datorită fluxului de turişti din ţări precum Ucraina, Rusia, Belarus care doresc să-şi petreacă concediul în Grecia, Turcia, România sau Bulgaria.

 


Intră acum și în grupul de