Targul de Turism al Bucovinei – afaceri si agrement


Intră acum și în grupul de

Prima editie a Târgului de Turism al Bucovinei îsi va deschide portile vineri, 14 septembrie 2007, orele 11, la Centrul Economic Bucovina – Noul Complex Expozitional aflat în vecinatatea aeroportului din localitatea Salcea, la circa 10 kilometri de Suceava. La deschidere vor participa DRAGOS MICHAEL ANASTASIU, Presedinte Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din România; OREST ONOFREI, Prefectul Judetului Suceava; GAVRIL MÂRZA, Presedintele Consiliului Judetean Suceava; IPS PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor; ION LUNGU, Primarul Municipiului Suceava; NICU RADULESCU, Presedinte Organizatia Patronala a Turismului Balnear din România; GEORGE COJOCARU, Presedinte – Director General ROMEXPO; SORIN IACOB, Presedinte Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava.

La Târgul de Turism al Bucovinei, sâmbata va fi prezenta Secretarul de Stat Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, LUCIA MORARIU care va deschide seminarul târgului intitulat FONDURILE STRUCTURALE PENTRU TURISM si va sustine la orele 11 o prezentare pe tema MASTERPLAN pentru TURISM NATIONAL pentru perioada 2007-2026. Continuând politica sa de implicare în organizarea de târguri si expozitii în cele mai importante zone economice ale României, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava împreuna cu ROMEXPO organizeaza, în perioada 14-16 septembrie, Târgul de Turism al Bucovinei, în parteneriat cu autoritatile locale si asociatiile profesionale.

Organizatorii precizeaza ca tematica manifestarii este foarte diversificata si cuprinde mai multe categorii de turism care exista în zona Bucovinei: turism de afaceri, turism activ, agroturism, turism cultural, turism balnear, ecoturism, turism de odihna, turism rural, turism pentru sporturile de iarna, recreere si agrement. Participa peste 70 de firme, asociatii de turism din zona Bucovinei, hoteluri, pensiuni, locuri de agrement, pe o suprafata de 520 de metri patrati. Târgul este destinat specialistilor în turism, agentiilor de turism atât din tara, cât si din strainatate, institutiilor de învatamânt superior de profil, societatilor de asigurari, reprezentatilor ambasadelor straine în România, oficiilor de promovare a turismului in strainatate. Si-au anuntat intentia de a participa la aceasta manifestare un numar de 22 de agentii de turism si trei institutii de învatamânt superior de profil. De asemenea, Asociatia Agentiilor de Turism din Bulgaria (BATA) s-a aratat interesata de eveniment.

Târgul se doreste a fi un eveniment important în cadrul salbei de manifestari reunite sub denumirea ANUL BUCOVINA. Organizat cu scopul promovarii unicitatii potentialului turistic al Sucevei, ANUL BUCOVINA cuprinde, practic, toate evenimentele culturale si artistice care au loc în judetul Suceava începând din iunie 2007, timp de un an de zile. Informatii complete asupra tuturor manifestarilor cuprinse în programul ANUL BUCOVINA, precum si asupra zonei turistice a judetului Suceava pot fi gasite pe site-urile www.anulbucovina.ro si www.redescoperabucovina.ro. Ca argumente în favoarea Bucovinei, aduse de organizatori sunt frumusetea peisajului care ofera turistilor nebanuite prilejuri de relaxare, numeroasele statiuni balneoclimaterice (Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei) cu efect curator si cu renumite ape minerale, paginile de istorie, traditiile si obiceiurile stravechi sunt argumentele care sustin turismul bucovinean. Un alt argument sunt monumentele unice, bisericile si manastirile renumite pentru picturile exterioare si interioare, edificii unice în lume care au primit în anul 1975 premiul “Marul de aur”, acordat de Uniunea Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism. Sunt binecunoscute “albastrul de Voronet” si “verdele de Sucevita”, dar si celebrele scene religioase si istorice precum Cucerirea Constantinopolului si Scara Virtutilor – la Humor, Geneza – la Voronet.

Ramânând în domeniul traditiilor, Gura Humorului este singura localitate din România în care exista un Muzeu al Obiceiurilor Populare din Bucovina. Muzeul prezinta diversele obiceiuri ale satului bucovinean de la Sf. Andrei, Craciun, Anul Nou si Boboteaza, pâna la Paste, Sf. Petru, Sf. Ilie, Sf. Paraschiva, Sf. Dumitru. Renumele Bucovinei se datoreaza si ospitalitatii locale. Conform statisticilor Consiliului Judetean Suceava – Info Turism în zona exista peste 400 de structuri de primire cu peste 9.000 de locuri de cazare, 22 de parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 de rezervatii naturale si 449 de monumente istorice. Gura Humorului, unul dintre principalele obiective ale Sucevei ofera 4.000 de locuri de cazare. Veritabila locomotiva a turismului bucovinean, Gura Humorului se pregateste pentru o ampla dezvoltare a infrastructurii turistice. Astfel, urmeaza a fi construita o pârtie de schi de 147 metri. Valoarea investitiei se ridica la 8,5 milioane de euro din care 6,5 milioane de euro provin din fonduri PHARE. Termenul de finalizare al investitiei va fi iarna 2008, la Olimpiada Râsului de la Gura Humorului. În apropierea pârtiei se va construi un complex turistic cu piscina olimpica acoperita. Totodata, se vor achizitiona trasuri si calesti de promenada din Polonia, pentru plimbarea turistilor ca în statiunile turistice din Europa. O alta statiune în plin avânt este Vatra Dornei, unde numai în ultimul an s-a înregistrat o crestere cu 20% a numarului locurilor de cazare. Pe turisti îi asteapta si o baza de tratament ultra-moderna. De mentionat ca în Suceava exista doua dintre cele mai importante herghelii din România, respectiv Lucina si Radauti. Despre frumusetea locurilor, poate sa depuna marturie si Printul Charles, care a petrecut câteva zile la popasul turistic “Bucovina” din Sucevita.

Dintre serviciile specializate oferite de ROMEXPO participantilor la manifestarea expozitionala, amintim BURSA DE CONTACTE/ BUSINESS MATCHING POINT, serviciu de facilitare întâlniri de afaceri între expozanti si vizitatorii specialisti direct interesati de produsele si serviciile oferite, care sporeste astfel gradul de reusita al participarii. Serviciul se adreseaza tuturor firmelor indiferent de dimensiunea sau de domeniul de activitate. În ultimul an, echipa ROMEXPO a facilitat un numar de peste 10.000 contacte de afaceri unui numar de peste 200 companii românesti si straine înscrise în Programele de Matchmaking. Totodata, în baza parteneriatului cu firma KOMPASS ROMÂNIA, oferim expozantilor si vizitatorilor specialisti informatii complete despre 25.000 de companii din România si 1.800.000 de companii din peste 75 de tari. În plus, întâlnirile au o tinta precisa, sunt identificati perfect furnizorii din toata tara si lumea, în baza unui nomenclator foarte detaliat care permite accesul direct la produsul sau serviciul dorit (450.000 produse si servicii din România si 23.000.000 produse si servicii internationale).

Pentru sprijinirea si dezvoltarea acestei activitati s-a lansat www.bizmatchingpoint.ro, site dedicat, în special, serviciului Bursa de Contacte/ Business Matching Point. Site-ul cuprinde prezentarea tuturor serviciilor cu valoare adaugata oferite clientilor ROMEXPO. Contine de asemenea si varianta online a aplicatiei dezvoltata cu scopul sustinerii activitatii de matchmaking si pentru a raspunde solicitarilor tot mai ridicate si a eficientiza programele de întâlniri prestabilite între expozanti si vizitatori. Târgul de Turism al Bucovinei poate fi vizitat în zilele de 14 si 15 septembrie între orele 10,00-19,00, iar în ziua de 16 septembrie între orele 10,00-16,00. Intrarea este gratuita.


Intră acum și în grupul de