Nechifor: „Am luat decizia ca pe site-ul CJ să existe o hartă unde să spunem dacă un club are autorizaţie de la ISU sau nu”


Intră acum și în grupul de

Cătălin Nechifor susţine o conferinţă de presă la CJ Suceava.

„Doresc să fac o radiografie a momentului şi trebuie să închidem lucrările de amploare pe judeţ. Discutăm de 35 de kilometri de drum realizaţi anul acesta în plus faţă de ce aveam acum. Reteaua e vastă şi se vor adauga în scurt timp 10 kilometri şi vom putea spune că în 2015 am realizat 50 de kilometri ca dezvoltare suplimentară.

In 2016, vom spune exact ce am făcut în acest mandat. Piesa centrală e Transraraul care e intrat deja în conştiinţa publică şi care e la concurenţă cu Transalpina şi Transfagarasan. Sunt în continuare foarte mulţi turişti acolo.

Sper ca în scurt timp să putem regla transferul de teren către Romsilva şi am depăşit toate obstacolele şi cred că putem demara construcţia acelui sky-walk unic în Romania, de la Piatra Şoimului. In afară de drumuri, s-a lucrat mult şi la marcaje rutiere de drumuri judeţene.

Vreau ca la Suceava toată lumea să fie foarte bine informată despre cum se ajunge la Aeroport şi să existe semne rutiere pe toate traseele. Ieri am fost in vizită pe şantier la Aeroport şi se lucrează intens la respectarea normelor internaţionale de siguranţă. Ma bucur mult că am putut să le respectăm şi cred că pe 12 noiembrie, cu ocazia primei curse, şi proiectul acesta va fi finalizat. Am văzut şi lucrarile la ILS, sunt destul de avansate.

M-am uitat ieri la câteva puncte de vedere din Suceava. E bine să avem controale ca sa vedem dacă lucrurile sunt în regula, dar de ce până acum nu s-a făcut nimic?

Nu vreau să interferez cu programele de control, dar aici am văzut puncte de vedere că nu se poate limita accesul sau închide activitatea şi m-am gandit ca parinte de copil când îmi stă inima în loc când nu îl ştiu acasă, că trebuie să existe o formulă de informare.

Aici e ca şi cum am încerca sa demonstrăm Teorema lui Pitagora. Legea o ştim cu toţii, dar se întamplă lucruri şi mă gandesc că acum toţi sunt preocupaţi de incendii. Dar dacă e cutremur ce facem? Ma uit la Casa Culturii că are o singură uşa de acces şi încap 800 de oameni, din alte surse ar încapea 2000, dar ce facem atunci şi îi cer prefectului să ne gândim la o aplicaţie la cutremur. Să facem aplicaţii la incendiu în licee ca să învăţăm.

Poate trăim cu impresia că Suceava e o zonă sigură la cutremure, dar nu mai e şi cred că ar fi util să avem formula aceasta de prevenţie. Nu doar amenda şi control. Prevenţia trebuie să fie principala preocupare a noastră. Mesajul meu e sa fim proactivi şi pe zona de prevenţie şi să facem aplicaţii reale.

Ca parinte, ca om, mi-aş dori să pot să mă informez despre ce urmează să facă copilul meu şi în ce club merge. Am luat decizia ca pe site-ul Consiliului Judetean să existe o hartă unde să spunem dacă un club are autorizaţie de la ISU sau nu. Oamenii trebuie sa decida si sa fie informati. Nu tragem concluzii si nu aratam cu degetul. Lasam oamenii sa decida daca locul e sigur sau nu. E o solutie de informare si voi cere prefectului sa ne furnizeze informatiile clare.

Pe acele locatii care vom constata ca nu sunt asigurate normele, ma voi gandi, sper sa nu deranjez foarte tare, sa punem o placheta sau un afis ca lumea sa fie informata de ce avem acolo. Daca am suparat pe cineva imi cer scuze anticipat.”

 


Intră acum și în grupul de