21 de utilaje de deszăpezire pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Operatorul de salubrizare al Sucevei, Diasil, a intervenit joi cu 21 de utilaje cu plug  pentru deszăpezirea străzilor și a trotuarelor din municipiu.

Potrivit unei informări privind activitatea de deszăpezire în municipiul reședință de județ transmisă de viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, începând de azi-noapte, de la ora 01.30, când a început să ningă,  operatorul de salubrizare a demarat acţiunea de deszăpezire  cu un număr de 21 utilaje cu plug, din care trei utilaje pentru trotuare și 18 utilaje pentru străzi.

”Din cele 18 autoutilaje pentru străzi, patru sunt pentru străzi înguste şi 14 pentru arterele principale. Numărul total de sărăriţe cu care este împrăștiat materialul antiderapant este de 16, din care trei pentru trotuare şi 13 pentru arterele de circulaţie”, a arătat Harșovschi.

Viceprimarul a precizat că de la prima oră a dimineţii de joi, s-a intervenit cu câte o echipă de muncitori în fiecare cartier pentru degajarea staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi a trotuarelor înguste.

”Nu s-au înregistrat evenimente deosebite privind circulaţia rutieră şi nu au fost străzi sau porţiuni de artere de circulaţie blocate”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a informat că la dispeceratul Primăriei Municipiului Suceava au fost primite un număr de trei sesizări, de pe străzile Tudor Ştefaneli, Liliacului și Eternităţii.

Totodată, potrivit viceprimarului, inspectorii Primăriei Municipiului Suceava s-au deplasat în teren pentru a atenţiona agenţi economici cu privire la obligativitatea curăţării trotuarelor, de zăpadă sau gheaţă, în dreptul sediilor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin.

Harșovschi a explicat la finalul anului trecut că acțiunile de deszăpezire se realizează în așa fel încât să existe un echilibru între eficiență și costuri.

El a precizat că utilajele deszăpezire intervin întotdeauna mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente și este dată dispoziție ca pe străzile principale să se intervină doar cu sisteme automate de împrăștiere a antiderapantului (sărărițe), în timp ce pe străzile secundare se acționează cu lopeți pentru îndepărtarea zăpezii.

„Atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa acestea nu au eficiență maximă”, a subliniat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Mai mult, viceprimarul orașului a arătat că societatea de salubrizare acționează cu sare cât este posibil și apoi cu nisip, dar și cu clorură de calciu și inhibitori și spre deosebire de ceilalți ani, în acest sezon nu va fi folosit pietrișul.

De asemenea, Harșovschi a menționat că trotuarele adiacente spațiilor comerciale trebuie deszăpezite de agenții economici, în caz contrar ei pot primi amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei.

Totodată, asociațiile de locatari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor, iar dacă nu se descurcă pot apela la I.G.S.U Suceava.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a mai informat că sucevenii pot sesiza problemele apărute în trafic la dispeceratul non-stop al societății Diasil Service (0731 996 856) sau la numărul de telefon al Primăriei Suceava (0230/212696). (Irina L.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de