Colocviul International de Stiinte ale Limbajului manifestare ce a devenit „aproape o marca identitara”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, în perioada 25- 28 octombrie se desfasoara manifestarea stiintifica Colocviul International de Stiinte ale Limbajului care poarta numele marelui lingvist român Eugen COSERIU. Aflata la cea de a IX-a editie actiunea este organizata de Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat traditional cu Universitatea Nationala „Yurii Fedkovici” din Cernauti si Universitatea de Stat Moldova din Chisinau, beneficiind de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si al directiei Judetene Suceava pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National.

Coordonatorul manifestarii, prorectorul Universitatii Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca actiunea are o traditie de 15 ani, fiind demarata imediat dupa 1990, „si este una din cele mai prestigioase manifestari devenind aproape o marca identitara”. Aceasta editie a colocviului propune ca tema generala de dezbatere: Evolutia si functionarea limbii – perspective normative în noul context european, unde vor fi sustinute peste 140 de comunicari în cele 3 sectiuni: Sectiunea Eugen Coseriu: Limba româna între istoric si universal; Sectiunea Mihail Iordache: Literatura româna între istoric si universal; Izomorfismul si specificitatea limbajelor (limbaje verbal / non-verbal, literar, mediatic, de specialitate.)

La colocviu participa lingvisti, filologi, hermeneuti – specialisti în stiintele limbajului din 9 tari: Franta, Argentina, Ungaria, Polonia, Ucraina, Republica Moldova, Japonia, SUA si România. Pe lânga discutiile din plenuri si sectiuni, Programul Colocviului include doua momente de lansare de carte în cadrul carora se vor prezenta 20 titluri de lucrari de specialitate, beletristica, reviste stiintifice si universitare.

În cadrul manifestarii va avea loc si o expozitie de arta plastica la Galeria de Arta a Universitatii. Actiunea se va încheia cu o vizita la Manastirile Dragomirna, Bogdana si Sucevita, la Muzeul Satului Bucovinean si la centrul de olarit din Marginea. 


Intră acum și în grupul de