Concurenţă pentru modernizarea drumului Suceava-Iaşi, cel mai mare proiect POR 2014-2020: 13 asocieri cu 46 de operatori au depus oferte


Intră acum și în grupul de

Un număr de 13 asocieri cu 46 de firme au depus oferte pentru lucrările de proiectare pentru modernizarea drumului interjudeţean Suceava-Iaşi care este cel mai mare proiect de acest gen prin POR 2014-2020.

drum lucrari

 

 

Administratorul public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, a declarat, joi, că ofertele depuse de firmele participante la licitaţie urmează să fie analizate în următoarele 25 de zile, iar apoi să fie desemnat câştigătorul licitaţiei.

El a menţionat că durata de execuţie a lucrării de proiectare a modernizării drumului Suceava-Iaşi este de patru luni, iar apoi va fi depusă aplicaţia pe măsura 6.1 din POR 2014-2020 în vederea semnării contractului de finanţare.

Măsura 6.1 susține investițiile în modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea, directă sau indirectă, cu rețeaua TEN-T, construcția/ modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, precum și investiții destinate siguranței rutiere.

 

Cel mai important proiect din acest program, care a fost deja avizat de principiu, vizează modernizarea a 170 de kilometri de drum, din care 74,66 pe raza judeţului Suceava şi 94 de kilometri pe raza judeţului Iaşi.

 

Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi s-au asociat din 2014 în vederea realizării proiectului strategic pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T şi includerea acestuia în Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est  2014-2020.

 

În august 2014, în şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi-Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2.

 

Acest proiect, cu o lungime de 170 de kilometri, este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructură.

 

Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru un tonaj de maxim 8 tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie.

 

Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza.(R.N.B.)

 


Intră acum și în grupul de