Concurenţă pentru modernizarea drumului Suceava-Iaşi, cel mai mare proiect POR 2014-2020: 13 asocieri cu 46 de operatori au depus oferte

Un număr de 13 asocieri cu 46 de firme au depus oferte pentru lucrările de proiectare pentru modernizarea drumului interjudeţean Suceava-Iaşi care este cel mai mare proiect de acest gen prin POR 2014-2020.

drum lucrari

 

 

Administratorul public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, a declarat, joi, că ofertele depuse de firmele participante la licitaţie urmează să fie analizate în următoarele 25 de zile, iar apoi să fie desemnat câştigătorul licitaţiei.

El a menţionat că durata de execuţie a lucrării de proiectare a modernizării drumului Suceava-Iaşi este de patru luni, iar apoi va fi depusă aplicaţia pe măsura 6.1 din POR 2014-2020 în vederea semnării contractului de finanţare.

Măsura 6.1 susține investițiile în modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea, directă sau indirectă, cu rețeaua TEN-T, construcția/ modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, precum și investiții destinate siguranței rutiere.

 

Cel mai important proiect din acest program, care a fost deja avizat de principiu, vizează modernizarea a 170 de kilometri de drum, din care 74,66 pe raza judeţului Suceava şi 94 de kilometri pe raza judeţului Iaşi.

 

Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi s-au asociat din 2014 în vederea realizării proiectului strategic pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T şi includerea acestuia în Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est  2014-2020.

 

În august 2014, în şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi-Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2.

 

Acest proiect, cu o lungime de 170 de kilometri, este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructură.

 

Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru un tonaj de maxim 8 tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie.

 

Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza.(R.N.B.)

 

loading...