A cui a fost facatura?

S-au facut pariuri peste pariuri, s-au nascut patimi dincolo de patimi…Cu toate acestea derbiul Rapid-Steaua s-a transformat într-un circ ieftin.
Era minutul 69. Stelistii se adunasera în jurul lui Nesu, cazut. Se duce arbitrul Deaconu spre „locul faptei”. Se uita, nu zice nimic si porneste spre cealalta margine. Parcurge câtiva metri, înconjurat de stelisti si brusc, cade în genunchi. Duce mâna la cap dupa care se duce spre mijlocul terenului. Aflam: a fost aruncata o bricheta din tribuna. Si ca sa vezi, navalnica de ea si-a atins la fix tinta.
Deaconu se întoarce, dar proiectilele sunt la post. De data asta le vedem, nu trebuie sa îl credem pe cuvânt. Al Qaeda e mic copil – bomba cu brichete are mult mai mult efect. Cel putin în Liga lui Mitica. Meciul este interupt, în numele Cruciadei antiviolenta, iar stelistii, ca la un semn, ies de pe teren.
Sa nu fim naivi, indiferent de culorile pe care le-am simpatiza. Joi seara s-a creat un precedent periculos, care redeschide Cutia Pandorei a smenurilor.