Tarom introduce, din 20 iunie, curse suplimentare de după amiaza pe ruta Suceava-București. Flutur: Suceava este din ce în ce mai bine conectată cu Capitala


Intră acum și în grupul de

Compania Națională Tarom va introduce, din 20 iunie, curse suplimentare de după amiaza pe ruta Suceava-București.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în urma demersurilor făcute în ultima perioadă poate da încă o veste bună pentru suceveni și pentru cei din zonă, respectiv suplimentarea curselor TAROM pe ruta Suceava – București și retur.

„Începând cu data de 20 iunie se introduc încă patru curse în zilele de marți, joi, vineri și duminică, cu decolare de la București la ora 17:15 și aterizare la Suceava la ora 18:25, apoi decolare de la Suceava la ora 18:50 și aterizare la București la ora 20:05”, a menționat Flutur.

El a menționat că astfel Suceava este din ce în ce mai bine conectată cu Capitala, dar și cu o serie de destinații externe.

„Reamintesc faptul că, începând cu data de 7 iunie sunt introduse curse charter pentru destinații de vacanță, în zilele de luni miercuri și vineri. Continuăm să facem demersuri pentru ca operatorii să deschidă noi curse în perioada următoare”, a spus Flutur.

Promisiunile făcute în ultima perioadă de compania Tarom deputaților de Suceava, Cătălin  Nechifor și Ioan Bălan, încep să prindă contur după ce compania a anunțat că a contractat aeronave Boeing 737-800, care vor intra în serviciu în scurt timp, suplimentând flota actuală din care au fost restrase două aeronave Airbus 310.

Deputații suceveni Cătălin Nechifor și Ioan Bălan au interpelat, recent, pe ministrul Transporturilor solicitând ca Tarom să-și schimbe politica de prețuri pentru cursa Suceava-București, dar și ca această companie să opereze mai multe curse de pe aeroportul sucevean, iar ministerul a lăsat să se înțeleagă că Tarom are în vedere curse naționale și internaționale de pe aeroportul Suceava după ce va completa flota de avioane.

 

Astfel, în răspunsul către Cătălin Nechifor, ministrul Transporturilor preciza că regiunea Moldovei se află sub cea mai mare atenție și preocupare a actualei conduceri Tarom ”în intenția armonizării necesităților și dinamicilor segmentelor de piață utile companiei naționale cu produse aviatice pe care le vom lansa și susține în piață”.

Totodată, compania precizează că va informa privind noutățile produsului Tarom și cu gama produselor aviatice, „curse naționale, dar mai ales internaționale, dar și cu politicile tarifare ale companiei”.

 

Ulterior, ministrul Transporturilor i-a răspuns deputatului Ioan Bălan că proiectul de redefinire strategică a Tarom va avea implicații majore privind reţeaua de rute internaţionale operate, structura de costuri, structura flotei de aeronave, politicile tarifare și distribuționale, politicile de produs.

„Materializarea obiectivelor de mai sus este condiționată de o serie de acțiuni a căror realizare este în plin proces. Ne referim îndeosebi la inițierea restructurării flotei Tarom. O primă etapă în procesul de uniformizare a flotei Tarom este reprezentată de înlocuirea în operare a celor două aeronave A310 cu alte aeronave de tip Airbus 320 sau Boeing 737-800. În acest sens, au fost demarate discuții cu producătorii și firmele specializate în închirierea de aeronave, iar în momentul de faţă, procedura de închiriere operaţională a două aeronave se află în plină derulare. Următoarele etape vizează continuarea programului de înlocuire a aeronavelor din flotă, ţinând cont și de obiectivul din programul de guvernare – uniformizare flotă pentru reducerea cheltuielilor de mentenanţă”, a conchis ministrul Răzvan Cuc.(N.B.)


Intră acum și în grupul de