Flutur: Săptămâna viitoare, la Liov, reiau discuțiile privind coridorul Cernăuți-Suceava-București. Ne preocupăm și de deschiderea de noi puncte de frontieră și lucrăm la modernizarea drumurilor spre acestea


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, după anunțul că cetățenii ucraineni vor putea intra în România fără viză, că săptămâna viitoare, va participa, la Liov, la o întâlnire a euroregiunii Carpatica din care fac parte Suceava, regiunea  Cernăuți, dar și alte regiuni ucrainene și poloneze și că va relua discuțiile privind dezvoltarea coridorului Nord-Sud, dar și problemele legate de redeschiderea de puncte de frontieră între România și Ucraina.

 „În perioada 23-24 iunie sunt invitat la o întâlnire cu toate regiunile din euroregiunea Carpatica”, a spus Flutur.

El a menționat că este invitat să ia cuvântul la ședința din 23 iunie unde sunt așteptați să participe și vicepreședinți ai parlamentelor din țările componente ale euroregiunii.

„Vom discuta proiecte tranfrontaliere și voi prezenta modelul poveștii de succes între Suceava, Cernăuți și Schwaben”, a spus Flutur.

El a adăugat că va prezenta din nou necesitatea modernizării coridorului Nord-Sud, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Cernăuți și Suceava.

„Sunt pregătit să ridic din nou problema coridorului Nord-Sud, care să lege București de Suceava și Cernăuți și de acolo la Marea Baltică”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că se va discuta și stadiul pregătirii proiectelor transfrontaliere, inclusiv cele ce privesc punctele frontieră care ar urma să fie redeschise.

„De altfel, în Suceava, am început lucrările la modernizarea drumului care a mai rămas între Ulma și frontieră și pregătim Izvoarele Sucevei. Pregătim infrastructura pentru redeschiderea punctelor de frontieră”, a spus Gheorghe Flutur.

Cetățenii ucraineni, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra, de duminică, 11 iunie, în România și ramâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a caror durată totală nu depașește 90 de zile, în cursul oricarei perioade de 180 de zile, a anunțat, sâmbătă, Poliția de Frontieră Română.

„Poliția de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ. Mentionăm faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei de la graniţa cu Ucraina, iar în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”, arată Poliția de Frontieră.


Intră acum și în grupul de