Spitalul municipal Rădăuţi se pregăteşte “intens” pentru vizita de evaluare în vederea reacreditării unităţii


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal “ Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat pentru NewsBucovina că se fac pregătiri intense pentru vizita de evaluare în vederea reacredităţii unităţii rădăuţene.

Andronachi a spus că în luna iulie a fost înaintată cererea în vederea reacreditării unităţii rădăuţene către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

El a spus că până în prezent nu a fost comunicată perioada când va avea loc previzita reprezentanţilor desemnaţi de acest for, dar crede că previzita ar putea avea loc în intervalul martie-aprilie 2018, iar acreditarea efectivă ar urma să se desfăşoare în perioada mai-iulie.

“Ne pregătim intens pentru previzită, lucrăm pe brânci, ca să spunem aşa,  însă avem emoţii în legătură cu părţile de construcţie care trebuiesc a fi reabilitate, având în vedere că am depus adresă încă de anul trecut către Ministerul Sănătăţii prin care am solicitat prelungirea termenului de conformare pentru secţiile de Pediatrie, ATI şi Psihiatrie”, a precizat Andronachi.

El a explicat că au fost mai multe neconformităţi, dar acestea au fost remediate prin reparaţia capitală care tocmai s-a finalizat la etajul IV de la corpurile A,B,C.

“A fost cea mai mare reparaţie capitală ca întindere şi ca volum efectuată în istoria spitalului, fiind vorba de 1500 de metri pătraţi, coroborat cu celelalte lucrări care s-au făcut la spitalul vechi şi anume la Compartimentul Dermato-venerice care era, de asemenea, neconform, şi la pavilionul M1 al Secţiei de Psihiatrie. Putem spune că în intervalul septembrie 2016-octombrie 2017 s-au făcut nu multe, ci foarte multe, mai exact vreo 22 la sută din suprafaţa spitalului, însă spitalul mai are şi alte neconformităţi la care lucrăm: Psihiatrie-Pavilion M1, Pediatrie şi Secţia ATI”, a menţionat Andronachi.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a arătat că pentru Secţia ATI a fost încheiat contractul pentru proiectare, urmând ca în 2018 să se finalizeze reparaţiile capitale la această secţie.

Potrivit ANMCS, acreditarea este “modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă”, iar acreditarea obţinută de o unitate spitalicească este necesară pentru a intra în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de