40 de solisti vocali si instrumentisti s-au inscris la Festivalul-concurs „Cantecele neamului”


Intră acum și în grupul de

Editia a III-a a Festivalului-concurs international de folclor “Cântecele neamului”, începe vineri, în Sala Dom Polski din Suceava, de la ora 9, cu tragerea la sorti a intrarii în concurs a participantilor. În competitie s-au înscris circa 40 de solisti vocali si instrumentisti, elevi ai scolilor populare de arta din 26 de judete ale tarii si din Republica Moldova, Ucraina si Serbia.
Scoala Populara de Arta “Ion Irimescu” Suceava este reprezentata de 3 solisti vocali si 4 solisti instrumentisti.  

Concursul propriu-zis se desfasoara vineri si sâmbata, pe doua sectiuni, una dedicata solistilor  vocali, cealalta instrumentistilor,  urmând ca Festivitatea de premiere si Gala laureatilor sa aiba loc duminica, de la ora 15.30, pe esplanada Casei de Cultura, daca vremea o va permite, daca nu- la Dom Polski.  

Anul acesta, Marele Premiu este în valoare de 2.000 de lei. Vor mai fi acordate doua premii I, fiecare în valoare de 1.600 de lei, doua premii II, de câte 1.400 de lei, si doua premii III, de 1.200 de lei fiecare.

Directorul Scolii Populare de Arta “Ion Irimescu” Suceava, Petru Horvat, a precizat ca din juriu fac parte personalitati culturale din România  si din tarile invitate: prof. univ, Simion Duja, de la Academia de muzica din Chisinau, Iurie Levcic, directorul Centrului Cultural din Cernauti, Emil Havriliuc, directorul Ansamblului “Ciprian Porumbescu” Suceava, Marian Bobocia, directorul Scolii Populare de Arta  din Oradea, Lelia Albu, directorul Scolii de Arta din Târgu Mures, Corneliu Muresan, de la Radio Iasi si Catalin Maximiuc, de la televiziunea România de Mâine.

Organizatorii manifestarii sunt Consiliul Judetean Suceava, Scoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava si  Fondul Cultural National Român.


Intră acum și în grupul de