Programul „Paşti în Bucovina” va activa cinci trasee spre bisericile şi mănăstirile din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Un număr de cinci trasee care fac legătura între mănăstirile şi bisericile monument istoric din Bucovina vor fi activate pe perioada desfăşurării programului „Paşti în Bucovina”, pe acestea urmând să circule mijloace de transport în comun, a anunţat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat, într-o conferinţă de presă, că vor fi activate traseele Suceava-Mănăstirea Humorului-Voroneţ-Moldoviţa, Suceava-Dragomirna-Pătrăuţi-Bogdana-Suceviţa-Putna, Suceava-Probota-Râşca-Slatina-Voroneţ, Suceava-Putna-Suceviţa-Moldoviţa şi Suceava-Arbore-Solca-Bogdana-Dragomirna-Bălineşti, cu plecare de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Totodată, Flutur şi-a exprimat speranţa ca proiectul de promovare a turismului în Bucovina cu ocazia Sărbătorilor Pascale să fie sprijinit şi de Ministerul Turismului. Preşedintele CJ Suceava a ţinut să sublinieze că acţiunile care se vor desfăşura în cadrul programului „Paşti în Bucovina” nu vor afecta bugetul judeţului, urmând să fie realizate cu sprijinul unor sponsori.

Flutur a anunţat săptămâna trecută, că în cadrul programului „Paşti în Bucovina”, ce se va derula în perioada 10 aprilie-25 aprilie, în municipiul Suceava va fi montat cel mai mare ou încondeiat din lume, la Rădăuţi se va prepara o pască uriaşă, iar lumina Învierii va fi adusă, cu o cursă charter, de la Mormântul Sfânt.


Intră acum și în grupul de