Flutur, cu lopata la șoseaua de centură a Sucevei: Am venit să dau o mână de ajutor pentru că în iunie trebuie să fie gata și nu vreau să amânăm din nou. Mai au patru luni și au realizat doar 10 la sută din ceea ce s-au angajat, iar lumea așteaptă deblocarea traficului în Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu mai mulți consilieri județeni liberali au inspectat, vineri, lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava și au anunțat că vor veni și zilnic dacă este nevoie pentru a grăbi ritmul lucrărilor.

Membri ai comisiei de specialitate din Consiliul Județean Suceava, vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc și președintele Gheorghe Flutur, stabiliseră să inspecteze, vineri dimineața, lucrările la șoseaua de centură pentru a atrage atenția că este nevoie de urgentarea lucrărilor la această investiție.

Flutur a spus că dacă la prima oră nu era niciun utilaj, până la ora 10:00, când era programată inspecția, firmele s-au mobilizat și au adus utilaje care au început să împrăștie pietriș și să să niveleze.

El a arătat că în ședința din luna ianuarie a Consiliului Județean Suceava s-au discutat despre prioritățile din județul Suceava, iar una dintre acestea este și stadiul lucrărilor pe șoseaua de centură.

„Comisia economică a CJ Suceava a făcut demersuri la CNAIR pentru a ne explica cum stăm, iar azi a fost programată o vizită pe teren cu consilieri din comisia economică de la PSD și de la PNL. I-am așteptat la ora 10:00 aici. Ce să vezi? Au răsărit utilajele astăzi și lucrează. Doamne ajută!”, a spus Flutur.

El a menționat că nu este o parodie și că și-a pus de dimineață, de acasă, o lopată în mașină pentru că și-a propus să vină și el în șantier să dea o mână de ajutor.

„Se mișcă azi utilajele e bine. Vreau să amintesc că, pe 1 octombrie 2018, s-a semnat contractul de finanțare a lucrărilor după ce au stagnat 6 ani. Din 2012 nu s-a mai făcut nimic aici”, a spus Flutur. El a precizat că termenul de execuție pentru restul de centură care e 13% din lucrare, pentru că 87% e făcută din 2012, are 9 luni și în iunie expiră.

„Am trecut de jumătatea intervalului. Avem mai mult de patru luni și jumătate de când s-a semnat contractul. CNAIR mi-a comunicat verbal că anul trecut nu s-a putut lucra și s-a făcut doar circa 10% din lucrare. Îmi exprim îngrijorarea că din nou intrăm în prelungiri cu centura ocolitoare a Sucevei, o investiție care ar ajuta enorm traficul din Suceava, unde s-au făcut 16 poduri, viaducte, podețe, lucrări de artă. Nu mai este mult. Carosabilul este turnat majoritatea asfalt. Patul drumului este făcut. Ar mai fi ceva lucrări de artă”, a spus Flutur.

El a amintit că anul trecut s-a luptat că să fie bani în buget pentru că nu fuseseră alocați după ce au fost pierduți banii europeni pentru centura ocolitoare.

„Lumea tot întreabă: Când, când când? Și de aceea socotesc, ca președinte al CJ Suceava și noi consilieri județeni că avem obligația morală și ne interesează chiar dacă liderul PSD a spus că nu am ce căuta pe drumurile naționale. Sunt președintele Consiliului Județean Suceava. Mă interesează și drumurile naționale și județene și comunale și orice investiție din județul Suceava”, a spus Flutur.

El a adăugat că se bucură că asocierera de șapte firme care a câștigat licitația anul trecut a venit la treabă.

„Rugămintea mea pentru dumnealor este să grăbească lucrările. Pentru că măcar anul 2019 să fie anul care să ne aducă vestea bună, finalizarea centurii”, a spus președintele Flutur.

El a subliniat că traficul este blocat în Suceava în lipsa acestei șosele ocolitoare.

„Veniți dimineața la intrare aici în Suceava și veți vedea zeci de TIR-uri care vin dinspre Ucraina, Polonia, Rădăuți, spre București și intră în oraș. Asta este problema Sucevei și de aceea noi am spus să venim la fața locului să stăm de vorbă”, a mai spus Flutur.

El nu crede că este o coincidență că au venit, vineri, utilajele, pentru că joi s-a anunțat că se va face această vizită în teren.

„Înțeleg că e bine să venim măcar o dată pe săptămână ca să ajutăm. Doamne ajută să se apuce de treabă! Când am venit dimineață nu erau. Nu vreau să interpretăm răutăcios nimic. Faptul că uneori e nevoie să mai împingi lucrurile din spate mă încurajează să vin mai des”, a declarat Flutur.

El a mai spus că după o săptămână vremea se îmbunătățește, iar apoi vremea va permite începerea lucrărilor în județ.

Flutur i-a mai anunțat pe consilierii județeni PSD care nu au dorit să vină la această vizită în teren că, până la ședința de Consiliu Județean, s-a stabilit un program de priorități pe drumurile județene inclusiv la podul de la Verești.

El a spus că a aflat că cei din PSD vor să meargă, în replică, la podul de la Verești pentru că el a venit pe centura Sucevei.

„Acolo noi am scos la licitație. E un pod vechi, o parte l-am modernizat, dar dalele care au căzut trebuie să le refacem. Nu s-a prezentat nimeni. Și am scos a doua oară procedura de licitație. Facem tot posibilul să punem în funcțiune acel traseu”, a spus Flutur care a menționat că va fi găsită formula pentru reabilitarea acelui pod.(T.B.)


Intră acum și în grupul de