Clădirea noului terminal de pasageri de la Aeroportul Suceava va fi finalizată în toamna acestui an


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că firma care a câștigat licitația pentru extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava a anunțat că intenționează ca până în luna noiembrie să finalizeze ridicarea clădirii.

Potrivit lui Flutur constructorul dorește să termine lucrările de construcție a clădirii până la sosirea anotimpului rece pentru a putea lucra la amenajarea interioarelor.

Președintele Consiliului Județean a spus că a discutat cu firma care execută lucrările și că urmează ca în aceste zile să fie obținută viza pentru proiectul tehnic, iar apoi să fie începute lucrările.

El a recunoscut că lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor, dar că este nevoie de aceste lucrări pentru creșterea calității serviciilor aerportuare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, în luna decembrie 2018,  contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră.

Astfel, se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări și sosiri pentru curse externe ce va procesa 170 de pasageri pe oră.

Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră.

Totodată, pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, pe latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală.

Existența terminalului va elimina riscurile de încălcare a condițiilor de securitate generate de existența unui flux comun, extern-intern la sosiri și se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât și la sosiri.

Lucările și proiectarea vor fi realizate de asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL și Aero Project SRL, iar valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, și durata de realizare este de 15 luni, din care trei de proiectare și 12 de execuție. (T.B.)


Intră acum și în grupul de