Ursul împușcat de jandarmi la Broșteni a dispărut de la locul evenimentului și se verifică dacă ursul doar a fost rănit, sau dacă o persoană a luat cadavrul animalului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni fac cercetări în cazul ursului care a fost împușcat sâmbătă seara în zona orașului Broșteni după ce animalul nu a mai fost găsit la locul incidentului și se presupune ori că a fost preluat de o persoană, ori doar a fost rănit.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef de poliție Ionuț Epureanu, a explicat că în acest caz polițiștii au deschis un dosar in rem pentru braconaj, urmând să fie găsită persoana care a preluat cadavrul animalului, dacă ursul a fost împușcat mortal, dar că se fac acțiuni și de depistare a animalului, dacă acesta doar a fost rănit prin împușcare.

Totodată, în acest caz Parchetul Militar Iași face cercetări pentru uz de armă și vătămare corporală în cazul patrulei de jandarmi.

Un echipaj de jandarmi, aflat în patrulare în zona orașului Broșteni a fost atact sâmbătă seara de un urs, acesta fiind împușcat de unul dintre jandarmi.

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a declarat pentru News Bucovina că o patrulă de jandarmi a fost atacată de urs în fondul de vânătoare 5 Chiril, administrat de Direcția Silvică Suceava.

El a spus că unul dintre jandarmi a fost atacat de urs și a fost rănit la o mână și un picior, iar celălalt jandarm a împușcat ursul.

Gășpărel a menționat că atacul a fost la o distanță relativ mică, circa 200 de metri, de o locuință al cărei proprietar semnalase de mai multe ori prezența ursului.

El a spus că în zona Broșteni au fost mai multe dosare privind atacul ursului asupra unor bovine din gospodării din localitate.

Gășpărel a menționat că ursul care a devenit agresiv față de jandarmi nu era unul foarte mare.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că jandarmul rănit în urma atacului ursului a fost operat și că nu i-a fost pusă viața în pericol.

Prefectul județului a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în județ numărul de urși este de circa 590, dublu față de numărul de 300 care poate fi gestionat și că în acest an au fost semnalate 22 de cazuri de atacuri ale urșilor în gospodării ale populației, iar în municipiul Câmpulung Moldovenesc, o ursoaică cu doi pui apare în zona intravilană cu regularitate și că a distrus mai mulți stupi și a ucis cinci capre.

În acest caz s-a solicitat Ministerul Mediului aviz pentru relocare sau recoltarea animalului, iar până atunci, echipe mixte jandarmi-poliție, acționează pentru gonirea animalului când acesta își face apariția în zona intravilană.


Intră acum și în grupul de