Proiectul „Diaspora-Educație și Formare. AmbasaDOR DE BUCOVINA” a fost lansat la USV. Peste 350 de cadre didactice s-au înscris la cele 14 ateliere de formare. Conf. univ. dr. Otilia Clipa: În următorii 10 ani va fi o nevoie acută de profesori calificați


Intră acum și în grupul de

Proiectul de formare a cadrelor didactice inițiat de Facultatea de Științe ale Educației din USV, „Diaspora-Educația și Formare. AmbasaDOR DE BUCOVINA”, a fost lansat, luni, la USV, în prezența rectorului USV, Valentin Popa, IPS Pimen Suceveanul, prefectului Mirela Adomnicăi, președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a primarului Sucevei, Ion Lungu, a profesorilor formatori.

Managerul de proiect, conf. univ.dr. Otilia Clipa, a explicat că, potrivit estimărilor, în următorii 10 ani, va fi o nevoie acută de profesori calificați.

Ea a precizat că potrivit datelor statistice, în perioada 1998-2018, circa 22.000 de profesori au plecat din țară și a menționat că românii performează în alte sisteme de învățământ.

Conf. univ. dr. Otilia Clipa a arătat că activitățile derulate vor aduce celor interesați experiența a 25 de profesori, cercetători și manageri care activează în sistemele educaționale din Anglia, Grecia, Italia, Spania, Germania, Belgia, Franța, Elveția, Ucraina, Norvegia, Luxemburg, Canada și Statele Unite ale Americii.

Ea a arătat că în același timp, proiectul beneficiază de implicarea a 25 de cadre didactice, cercetători și specialiști din România, absolvenți și studenți din diaspora și din Suceava.

Potrivit acesteia, toți invitații propun teme actuale pentru educația din România, în cadrul celor 14 ateliere de formare și de împărtășire de bune practici care se vor realiza în perioada 22-26 iulie 2019, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Ea a arătat că sunt înscriși 350 de persoane la cele 14 ateliere de formare, unii la mai multe ateliere.

 Proiectul își propune să construiască o rețea de comunicare între specialiștii în educație din regiunea Nord-Est și profesorii și cercetătorii români din diaspora, cu scopul păstrării și transmiterii identității culturale românești, concomitent cu deschiderea României spre valorile culturale europene. (N.B.)


Intră acum și în grupul de