Comisarii de mediu, cu ochii pe groapa de gunoi de la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Incendiile cauzate de autoaprinderi ale gazelor emanate în urma fermentaţiei deşeurilor de la groapa de gunoi Fălticeni sunt ţinute în frâu de către administratorul platformei. „La platforma de la Fălticeni incendiile au fost stinse iar comisarii noştri au verificat dacă au fost aplicate măsurile trasate de aceştia. Operatorul s-a dotat cu utilaje, motopompe, vidanje. Speram ca situaţia să fie ţinută sub control. Dacă primările comunale ce aduc deşeuri la platforma fălticeneană nu vor să practice colectarea selectivă a deşeurilor, din nefericire cei de acolo nu vor avea ce să facă,” a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Pompierii fălticeneni au intervenit timp de mai multe zile pentru a stinge focarele de incendii izbucnite la groapa de gunoi de la Antileşti, locuitorii din zonă anunţând Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava că le-a pătruns fumul în case. Depozitul de deşeuri municipale Antileşti unde se depozitează deşeurile municipale din Fălticeni este exploatat de SC Goscom Fălticeni. Acest depozit are termen de închidere anul 2010. În momentul de faţă, la depozitul Antileşti, datorită închiderii altor depozite de deşeuri nepericuloase din judeţul Suceava, se depozitează deşeurile menajere şi din municipiul Suceava, oraşul Dolhasca, comuna Preuteşti, comuna Dolheşti, comuna Fântâna Mare, comuna Vadu Moldovei, comuna Hârtop, comuna Boroaia, comuna Rădăşeni şi comuna Buneşti.

Comisarii Gărzii de mediu au dat un „avertisment” firmei Goscom, deoarece până acum la groapa de gunoi din Antileşti nu s-au mai constatat abateri grave.
Depozitul de deşeuri este monitorizat în permanenţă de comisarii de mediu suceveni.


Intră acum și în grupul de