Gheorghe Flutur, mesaj direct la instalarea celor doi subprefecți ai județului Suceava: Marile provocări sunt legate de ordinea publică, consum de droguri, clanuri, bătăi și trebuie implicare fermă. Ți-e frică să-ți trimiți copilul seara să ia pâine de la magazin că-l agresează clanurile din centrul unui oraș


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, faptul că se întărește echipa de conducere a Prefecturii Suceava prin numirea a doi subprefecți, dar a transmis un mesaj direct de implicare fermă a autorităților pentru instaurarea unui  climat de ordine publică în condițiile în care populația este neliniștită din cauza clanurilor, a bătăilor și consumului de droguri.

„Mă bucur că se întărește echipa Prefecturii Suceava. Dacă mă uit în presă, Prefectura devine o pepinieră care vrea să trimită către Primărie candidat de primar, iar Primăria ne dă subprefecții. Lucru interesant și bun. Să vedem dacă mai urmează și alții”, a declarat Flutur.

Vorbind ca șef al administrației județene el a spus că CJ Suceava și Prefectura Suceava trebuie să facă front comun pentru dezvoltarea județului Suceava.

El a arătat că este competiție și cu celelalte județe și că e o bătălie pentru atragerea de fonduri pentru proiecte.

Flutur a adăugat că a văzut în spațiul public că se pune întrebarea  de ce trebuie doi subprefecți și nu unul și crede că răspunsul va veni în curând privind eficientizarea activității.

El a arătat că Prefectura Suceava va trebui să organizeze în acest an alegeri locale și parlamentare și speră să o facă fără probleme.

Totodată, el a transmis că administrația județeană trebuie să se deschidă mai mult către populație, către cetățeni.

„Foarte multă lume vine în audiență și nu vine o sută de kilometri că nu are ce face acasă ci vine că sunt probleme de rezolvat”, a spus președintele Flutur.

El a arătat că o problemă este legată de întârzierea punerilor în posesie și că s-a trecut dintr-o extremă în alta pentru că a fost o perioadă când se făceau retrocedări, iar după ce au apărut abuzuri și probleme, se pare că s-au oprit cu totul aceste retrocedări afectând dreptul de proprietate/

„Marile provocări pentru județul Suceava sunt legate de ordinea publică. Aici vorbim de consumul de droguri, vorbim de clanuri și de accidente și bătăi, scandaluri publice care trebuie descurajate împreună cu organele de ordine. Părerea mea este că trebuie să fiți foarte fermi și să cereți ministerelor și Guvernului fonduri, scheme (de personal n.r.), dotări corespunzătoare pentru a răspunde așteptărilor populației”, a spus Flutur.

EL a apreciat că este „o neliniște” astăzi în populația din România și din județul Suceava și nu crede că autoritățile pot să rămână indiferente.

”Ți-e frică să trimiți un copil seara după pâine să nu-l agreseze clanurile din centrul unui oraș”, a spus Flutur care a cerut  o implicare mult mai fermă pentru că sunt mult prea multe astfel de exemple.

Totodată, el consideră că e nevoie și de o acțiune comună a instituțiilor sucevene pentru diminuarea numărului de accidente rutiere din județ.

Cei doi noi subprefecți, Laura Morar și Daniel Prorociuc, au fost instalați, vineri, în prezența secretarului de stat din MAI Gheorghe Sorescu.

La ceremonie au participat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache, deputatul minorității italiene Andi Grosaru și reprezentanți ai instituțiilor descentralizate din județ.


Intră acum și în grupul de