CJ Suceava alocă 5 miliarde de lei vechi pentru construirea depozitului ecologic de la Moara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În condiţiile în care fondurile ce trebuie alocate prin POS Mediu de către Ministerul Mediului întârzie să apară, Consiliul Judeţean Suceava va începe cu fonduri proprii construirea primului depozit ecologic de deşeuri din judeţ, a declarat marţi şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur.

El a spus într-o conferinţă de presă, că în şedinţa CJ Suceava de miercuri vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru depozitul de deşeuri ce va fi construit în zona comunei Moara din apropierea municipiului Suceava şi se va vota şi o rectificare bugetară care presupune alocarea sumei de 500.000 de lei pentru organizarea licitaţiei de selecţie a executantului şi începerea investiţiei.

Preşedintele CJ a arătat că valoarea lucrărilor la depozitul ecologic de deşeuri de la Moara se ridică la 6,3 milioane de euro, iar durata de execuţie este de şase luni. Flutur a spus că aproape toate gropile de gunoi din judeţ sunt închise şi că autorităţile sucevene nu mai pot aştepta alocarea fondurilor prin POS Mediu. El a adăugat că a discutat situaţia cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi şi că sumele alocate de CJ Suceava pentru începerea investiţiei vor fi eligibile pentru că autorităţile sucevene vor respecta POS Mediu.

Totodată, CJ Suceava va aproba prin rectificarea bugetară ca sumele dintr-un credit să fie folosite pentru refacerea DJ 176 Moldoviţa-Argel, distrus de inundaţiile din vara anului 2008, pentru că sumele de bani alocate de Parlamentul European prin Fondul de Solidaritate nu au fost încă transferate autorităţilor din România.
Flutur a mai spus că din fondul de rezervă al judeţului urmează să fie alocate fonduri pentru punerea în funcţiune a şcolilor din Vicovu de Jos, Mitocul Dragomirnei, dar şi amenajarea unor săli din clasă la Probota unde clădirea şcolii este în litigiu cu Direcţia de Cultură.

El a mai anunţat că CJ Suceava va aproba mai multe proiecte de modernizare a unor drumuri care urmează să fie depuse spre finanţare prin Programul Operaţional de Cooperare România-Ucraina-Republica Moldova, fiind propuse modernizarea drumurilor judeţene Pojorâta-Izvoarele Sucevei, Brodina-frontieră, Siret-Frătăuţii Noi şi Argel-Brodina.

Flutur a spus că prin aceste proiecte zona de nord-vest a judeţului Suceava va fi mult mai accesibilă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CJ Suceava va aproba finanţarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor judeţene Râşca –Slătioara, Vama-Moldoviţa, Frasin-Stulpicani şi Rădăuţi-Frătăuţii Noi.


Intră acum și în grupul de