Directorul general al Apele Române a analizat în județul Suceava necesarul de investiții pentru lucrări de apărare începute încă din 2010 și care nu au fost finalizate din cauza alocărilor bugetare deficitare


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Ervin Molnar, a efectuat, joi, o vizită de lucru  în județul Suceava, fiind însoțit de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Răzvan-Grigore Găina și de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, ing. Bogdan-Gabriel Piticari, anunnță AN Apele Române.

Scopul acestei vizite a fost încurajarea parteneriatelor în direcția intensificării investițiilor din județ, atât cele aflate în promovare, cât și cele în derulare.

În cadrul întâlnirilor care au avut loc, s-a discutat despre lipsa surselor de finanțare necesare pentru finalizarea lucrărilor aflate în curs de derulare, lucrări demarate încă din anul 2010, care nu au fost puse în funcțiune din cauza alocărilor bugetare deficitare.

În acest context, au fost prezentate o serie de lucrări de apărare, care necesită finanțare, printre care: „Refacerea amenajării râului Suceava în zona sursei de alimentare cu apă a orașului Rădăuți, județul Suceava”, „Lucrări de regularizare a pârâului Solca și a afluenților, pe tronsonul Solca – Arbore și decolmatare la  acumularea Solca, județul Suceava”, „Amenajarea complexă Vârfu Câmpului, județul Suceava și Botoșani”, „Amenajarea râu Sucevița și afluenții în comuna Sucevița, județul Suceava”.

„Cel mai important aspect al acestei vizite a fost însă promovarea importanței colaborării inter-instituționale, care să aibă ca finalitate stabilirea unor viitoare parteneriate între instituțiile statului (de exemplu, între ANAR și autoritățile locale și județene) în scopul accesării fondurilor europene. În acest scop, a fost prezentat proiectul „Managementul riscului la inundații în bazinul hidrografic Suceava”, proiect propus spre finanțare prin POIM – Axa prioritară 5, aflat în stadiul de studiu de fezabilitate”, se arată în comunicat.

Cu acest prilej, s-a efectuat totodată și o vizită de lucru la barajul mobil Priza Mihoveni amplasat pe râul Suceava, baraj care are un rol important în asigurarea alimentării cu apă a populației din zonă, dar și de apărare împotriva inundațiilor.

„Lucrarea „Punerea în siguranță a barajului de priză de la Mihoveni” a a primit sprijin financiar de la ANAR care a investit fonduri provenite din surse proprii, anul trecut fiind efectuată recepția finală a lucrării.  În prezent, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, execută lucrări de întreținere la barajul mobil Priza Mihoveni”, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de