Orban consideră că cei care au făcut greșeli în abordarea epidemiei cu noul coronavirus în județul Suceava trebuie să plătească și că deciziile luate de Guvern au produs efecte benefice


Intră acum și în grupul de

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă organizată la șoseaua de centură a Sucevei că cei care au făcut greșeli în ceea ce privește abordarea epidemiei de SARS-CoV-2 în județul Suceava trebuie să plătească și că în această perioadă Guvernul a luat decizii pentru a veni în sprijinul autorităților județene.

„Cu siguranță că am avut un număr foarte mare de infectări în Suceava, infectări care au plecat din spital. Din cauza asta am luat decizii în premieră. Decizia de a asigura management militar pentru spital care a fost într-o situație de criză și a fost necesar management militar. A trebuit să luăm decizia de carantinare a Sucevei și a celor opt comune din jur, decizie pe care nu ne-am dorit-o, dar care a fost necesară și s-a văzut că a generat efecte pentru că tendința de revenire la normalitate a fost mai rapidă decât dacă nu am fi luat măsurile respective. Am acordat susținere către autoritățile județului pentru a lupta cât mai bine cu pandemia și situația în care ne găsim astăzi este o situație care se apropie de normal”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă s-au făcut greșeli el consideră că cei care au greșit trebuie să plătească, dar că Guvernul a luat decizii care au produs efecte benefice.

Conf de presa

Conf de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Samstag, 20. Juni 2020

„Cu siguranță că s-au făcut greșeli. Aici trebuie făcută o analiză foarte serioasă de Ministerul Sănătății. Am înțeles că a și început o analiză legată de managementul spitalului. Dacă cineva a greșit este și normal să plătească, dar în ceea ce ne privește pe noi, de fiecare dată când am fost confruntați cu situații am luat decizii, iar deciziile pe care le-am luat au produs efecte benefice”, a spus premierul

Întrebat de ce Guvernul nu a fost pregătit pentru a face față acestei epidemii, el a spus că politica guvernului a fost de creștere a capacității de testare, de la 5-600 de teste pe zi cât era capacitatea de testare la începutul epidemiei la o capacitate de testare de peste 17.000.

„Inclusiv aici, în Suceava, am utilizat resurse foarte importante în perioada de criză”, a spus Orban

Când i s-a spus că a crescut capacitatea de testare pentru că USV, Primăria Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au donat aparate RT-PCR și că contribuția Guvernului nu a existat, el a spus că Guvernul a trimis armata să asigure dezinfecția străzilor.

„Noi am asigurat toate resursele pentru a sprijini Suceava, pentru a sprijini cetățenii din județul Suceava și în acest sens stau mărturie foarte multe decizii pe care le-am luat prin care am adus medici, specialiști, manageri de spital, am implicat armata. Să vă aduc aminte că unitatea armatei specializată în astfel de operațiuni a asigurat dezinfecția în municipiul Suceava”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de ce nu a luat decizia de a instala la Suceava un spital de campanie și a lăsat fără asistență medicală de urgență peste 600.000 de locuitori ai județului, el a arătat că nu s-a instalat la Suceava un spital de campanie pentru că s-a luat decizia ca SJU Suceava să devină spital Covid pentru că au fost foarte multe cazuri.

„De aia nu am mai adus un spital de campanie pentru că nu a mai fost necesar”, a spus Orban.

Când i s-a atras atenția că a lăsat un județ fără un spital de urgență, el a spus că cei care au avut nevoie au fost internați la alte spitale.

Premierul Ludovic Orban și-a exprimat convingerea că în cel mai scurt timp se vor stabili circuitele la SJU Suceava astfel încât să crească gradual capacitatea de tratare în spital.


Intră acum și în grupul de