Un candidat prezent la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, alţi 14 au absentat, iar 10 s-au retras din examen din motive personale


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, că la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020, din totalul celor 268 de candidaţi cu drept de participare la această probă  au fost prezenţi 254 de candidaţi, 14 au absentat, 10 s-au retras din examen, iar un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Sursa citată menţionează că nu au fost înregistrate cazuri de candidaţi care să aibă temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 10 candidaţi au decis să se retragă din motive personale.

ISJ Suceava mai informează că au fost transmise spre centrele de evaluare 243 de teze ale candidaţilor din judeţul Suceava.

Potrivit Calendarului privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ, afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe 29 iulie, înregistrarea contestaţiilor este prevăzută în perioada 29-30 iulie, soluţionarea contestaţiilor în perioada 30 iulie- 4 august, afişarea rezultatelor finale în 4 august, transmiterea la Ministerul Educaţiei Naţionale a tabelelor nominale cu candidaţii admişi este prevăzută în perioada 4-7 august, iar validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale va avea loc în perioada 7-14 august 2020.

În comunicatul de presă al ISJ Suceava se arată că subiectele şi baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00, dar  şi la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

“Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice”, mai precizează ISJ Suceava.

(LB)


Intră acum și în grupul de