Titularizare Suceava: Rata de promovare este de 56 la sută după soluţionarea contestaţiilor, în creştere cu 2,9 procente faţă de rezultatele iniţiale


Intră acum și în grupul de
FOTO: Libertatea.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, marţi, într-un comunicat de presă, că în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul Concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, rata de promovare (note peste 7) a crescut la 56 la sută, cu 2,9 procente faţă de cea iniţială, care a fost de 53,1 la sută.

Sursa citată precizează că în judeţul Suceava s-au înregistrat 133 de contestaţii, iar  în cazul a 130 de contestaţii (reprezentând 97,74%), notele au fost modificate astfel: pentru 86 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 44 de lucrări notele iniţiale au fost micşorate.

Astfel, după soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Suceava 13 cadre didactice  au fost notaţi cu 10 (zece) la proba scrisă a concursului, 429 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 249 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, restul obţinând note sub 5 (cinci).

ISJ Suceava mai informează că procentul notelor peste 5 (cinci) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 87,57 %.

Pentru absolvenţii din promoţia curentă, totalul notelor peste 7 (şapte) a crescut cu 2,2% după rezolvarea contestaţiilor, 58,2 la sută(56% – rata iniţială) dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte).

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 789 de lucrări, întrucât: 42 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 3 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 7 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. 

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul şcolar 2020-2021, mai precizează ISJ Suceava.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare, în perioada 12 – 14 august.

(LB)


Intră acum și în grupul de