Unitățile școlare din Siret și Salcea au cerut DSP Suceava aprobarea pentru a trece în scenariul „roșu”. După Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava, a trecut în scenariul „roșu” și Colegiul ”Mihai Băcescu” din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat  pentru NewsBucovina, că într-un alt colegiu din judeţ cursurile se desfăşoară începând de miercuri exclusiv în mediul on line, timp de 14 zile.

Anuţei a spus că la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni cursurile se desfăşoară on line, timp de 14 zile, după ce patru cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

El a precizat că şi unităţile şcolare din Salcea, care iniţial aveau aprobat scenariul 1(verde), au solicitat aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică pentru trecerea la scenariul 3(roşu) după ce au fost confirmate câteva cazuri de COVID 19, iar în cursul zilei de miercuri au efectuat testul RT-PCR toate cadrele didactice din acestor unităţi, fiind aşteptat rezultatul analizelor.

 Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că în condiţiile în care în oraşul Siret rata de infectare cu noul coronavirus este 3,07 la 1000 de locuitori toate unităţile de învăţământ preuniversitar din localitate au solicitat DSP Suceava aprobarea pentru trecerea la scenariul roşu începând de joi, respectiv Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” şi Şcoala Gimnazială “ Petru Muşat”, cu cele două structuri de învăţământ preşcolar.

Anuţei a menţionat că Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava activitatea didactică va continua în scenariul galben, în condiţiile în care cele două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice au fost confirmate înaintea de începerea anului şcolar curent.

Reamintim că activitatea didactică la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava se desfăşoară exclusiv online timp de  14 zile după ce câteva cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus, iar Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă” Suceava a stabilit scenariul roşu-S3 pentru începerea anului şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că de la începutul lunii septembrie, în judeţul Suceava au fost confirmate 39 de cazuri pozitive de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice şi alte 7 cazuri pozitive în rândul personalului nedidactic şi auxiliar.

Ea a precizat că ultimele două cazuri pozitive au fost confirmate la două cadre didactice, unul de la Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava şi altul de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni.

De precizat este că potrivit Ordinului comun al MEC şi MS nr 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în

condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile de învăţământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

Conform aceluiaşi ordin, la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate.

“În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se on line”, se precizează în ordin.

Totodată, ordinul mai prevede că în contextul confirmării unuia sau mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul unei unităţi de învăţământ se vor aplica criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ din Ghidul privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în instituţiile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei, respectiv clasa sau întreaga şcoală putând fi închisă pentru 14 zile, cursurile desfăşurându-se online.

(LB)


Intră acum și în grupul de