Gheorghe Flutur, după ce a semnat contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a județului Suceava în perioada 2021-2027: Se va ține cont de autostrăzile A 7 și A 14, iar între obiective sunt creșterea calității și acoperirii cu servicii către populație și digitalizarea administrației publice


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marți, cu reprezentantul firmei bucureștene  Synesis Partners, Florin Tache, contractul pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Suceava în perioada 2021-2027.

Contractul are o valoare de 1,2 milioane de lei, este finanțat prin POCA, iar lucrarea urmează să fie finalizată în data de 16 decembrie 2021.

După semnarea contractului, Gheorghe Flutur a spus că este o lucrare extrem de importantă pentru județul Suceava în condițiile în care strategia actuală de dezvoltare a județului Suceava se încheie în acest an.

„Șansa a fost că am lucrat în primul mandat de președinte de Consiliul Județean la strategia județului și avem experiență în ceea ce înseamnă punerea în aplicare a unei strategii pentru județ”, a spus Flutur.

El a menționat că procedurile pentru desemnarea firmei care să execute această strategie au fost începute de CJ Suceava din 16 iunie și că mai multe județe și orașe din România sunt în același stadiu.

Flutur a menționat că județul Vaslui și-a stabilit această strategie, dar că județul Suceava are un contract care prevede realizarea mai multor obiective.

„Suceava are un contract ambițios cu mai multe puncte. Față de strategia de dezvoltare este vorba și de digitizare, formarea de personal care să urmărească aplicarea strategiei și rolul Consiliului Județean pentru că trebuie urmărită pas cu pas respectarea acestei strategii”, a spus Flutur.

El a menționat că dorește ca această stategie să se facă în baza consultărilor cu populația, cu instituțiile, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă.

„Aș porni de la o realitate care se întâmplă astăzi: Suceava, în perspectiva a două importante autostrăzi, Autostrada Nordului și Autostrada A 7. Va trebui să se țină seama și de autostrada Iași-Tg. Mureș. Una este să discutăm de Fălticeni la 20 de kilometri de autostradă, sau Vatra Dornei la 60 de km de A8, sau alte orașe, pentru că se schimbă complet prioritățile”, a spus Flutur.

El a subliniat că în tema de proiectare a solicitat reprezentantului firmei creșterea calității serviciilor furnizate către populație, creșeterea acoperirii cu servicii și întocmirea unui registru al utilităților astfel încât să fie cadastrate străzile, rețelele de apă, de canalizare, diguri, rețele electrice, rețele de gaz metan și acoperirea rețelelor de telefonie.

„Discutăm de dezvoltare economică. Eu sper într-o întoarcere a tinerilor acasă. Odată cu deschiderea parcului industrial să dăm locuri de muncă”, a spus Flutur care a adăugat că un obiectiv important al dezvoltării economice este ca materia primă să fie procesată în județul Suceava.

„Să găsim cele mai bune soluții și primăriile să se consulte cu noi și noi cu ei când au inițiative și acțiuni care să corespundă strategiei generale de dezvoltare a județului Suceava”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de